Zanimljivosti

Savjetovalište za sve one koji su bijesni na Gretu Tunberg (VIDEO)

Šveđanka Greta Tunberg podigla je veliku prašinu svojim govorom o klimatskim promjenama u UN. Iako je govor bio namijenjen kao apel svjetskim liderima da je akcija potrebna, desničari širom planete našli su se toliko uvrijeđeni da je na društvenim mrežama i nekim medijima uslijedila lavina kritika. Srećom za sve njih, pomoć je stigla.
Foto: Jason DeCrow/AP
Foto: Jason DeCrow/AP
RTSIzvor

Satiričar Mark Hamfriz došao je na ideju kako da pomogne svim desničarima svijeta i onima koji negiraju klimatske promjene – savjetovalište za sve one koji su bijesni na Gretu Tunberg.

Snimak postavljen na Tviteru pokazuje kol-centar kako prima žalbe ogorčenih odraslih ljudi bijesnih na devojku, koja pokušava da podigne svijest o hitnosti preduzimanja koraka protiv globalnog zagrijavanja.

„Dobar dan, dobili ste savjetovalište Greta Tunberg. Ukoliko ste odrasla osoba kojoj je potrebno da viče na dijete iz određenog razloga, kol-centar Greta Tunberg je tu da vas istrpi“, glasi početak snimka, nakon čega slijedi kolaž odraslih osoba koje se žale na mladu Šveđanku.

„Pokušava da prikaže da je smak svijeta zapravo smak svijeta“, „Ova šarada je otišla predaleko. Sad vidim i da priča pred lažnom sjednicom UN-a“, „Ako se toliko brine o obnovljivoj energiji, zašto ne nosi kačket sa solarnim panelom i ventilatorom na njemu“, samo su neke od žalbi.

Komičar je imao još jednu poruku: „Prije nego što odete uključite 'kaps-lok' (sve velika slova) u počnete da komentarišete na sajtovima, pustite da naši stručni savjetnici procijene vašu situaciju.“

Snimak je na Tviteru pregledan više od četiri miliona puta.

 

Portal Analitika