Društvo

Inicijativa protiv Medenice zastarjela

Opšta sjednica Vrhovnog suda neće se upuštati u ocjenu osnovanosti inicijative Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) za pokretanje disciplinskog postupka protiv predsjednice tog suda Vesne Medenice, jer je u tom slučaju nastupila zastarjelost.
Inicijativa protiv Medenice zastarjela
MinaIzvor

„Opšta sjednica Vrhovnog suda je na današnjoj sjednici, povodom inicijative MANS-a za pokretanje disciplinskog postupka protiv Medenice, jednoglasno zauzela stav da je u konkretnom slučaju nastupila zastarjelost vođenja postupka za utvrđivanje disciplinske odgovornosti“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, iz tog razloga Opšta sjednica se neće upuštati u ocjenu osnovanosti ili neosnovanosti podnijete inicijative.

Iz MANS-a su nakon što su, kako navode, otkrili da je Medenica od nadležnih organa sakrila prihod od blizu 140 hiljada EUR, nadležnim tijelima Sudskog savjeta podnijeli zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka protiv Medenice.

Zahtjevi su podnijeti Komisiji za praćenje primjene Etičkog kodeksa sudija Sudskog savjeta i Opštoj sjednici Vrhovnog suda.

Portal Analitika