Tivat domaćin VIII Balkanske konferencije o standardizaciji

Opština Tivat će u saradnji sa Institutom za standardizaciju Crne Gore, od 30. septembra do 2. oktobra 2019. godine, biti domaćin VIII Balkanske konferencije o standardizaciji  koju će svečano otvoriti ministarka ekonomije Dragica Sekulić.
Tivat domaćin VIII Balkanske konferencije o standardizaciji
Portal AnalitikaIzvor

Konferencija je nastavak prethodnih aktivnosti čiji je glavni cilj promocija značaja sistema standardizacije kako za Crnu Goru tako i za cijeli region.

Dobra saradnja nacionalnih tijela za standardizaciju iz ovog regiona nesumnjivo će se pozitivno odraziti kako na privredne tako i na ukupne odnose među državama regiona. 

Pored predstavnika zemlje domaćina, ova važna konferencija okupiće predstavnike nacionalnih tijela za standardizaciju iz: Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Kipra, Moldavije, Rumunije, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Srbije, Turske, kao i Kosova u svojstvu posmatrača.

Na konferenciji će takođe učestvovati i visoki zvaničnici Međunarodne organizacije za standardizaciju (ISO) i Evopskih komiteta za standardizaciju (CEN/CENELEC).

Događaj će početi u ponedjeljak, 30. septembra u 10 časova u miltimedijalnoj sali Opštine Tivat uvodnim izlaganjima predsjednika UO ISME, prof. dr Milana Vukčevića, i predsjednika Opštine Tivat dr Siniše Kusovca.

Portal Analitika