Crna hronika

Bakrač pristao na godinu robije i da plati 30.000 eura

Podgoričanin Danko Bakrač (39) pregovarasa Specijalnim tužilaštvom za borbu protiv organizovanog kriminala i terorizma o potpisivanju sporazuma o priznanju krivice, piše Dan.
Foto: Dan
Foto: Dan
Dan Izvor

Njegov advokat Zoran Piperović nije želio da iznosi detalje sporazuma. Konačnu riječ o priznanju Bakrača daće Viši sud u Podgorici.

Prema nezvaničnim saznanjima „Dana“, Bakrač je ponudio da potpiše sporazum o priznanju krivice kojim bi se obavezao da robija godinu dana i da plati 30.000 eura. Nije poznat stav Specijalnog tužilaštva po ovom pitanju.

U ovom predmetu uhapšen je još jedan osumnjičeni za šverc narkotika, ali on još nije pregovarao o eventualnom priznanju krivice.

Viši sud u Podgorici ranije je, potvrdio optužnicu protiv Danka Bakrača, koji se tereti za izvršenje krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Više državno tužilaštvo u Podgorici optužnicom je obuhvatilo i Dejana Vukmirovića, koji se tereti za isto krivično djelo. Na teret im je stavljen pokušaj šverca oko 193 kilograma marihuane.

Prema navodima iz optužnice, 13. januara, na području opštine Ulcinj, okrivljeni Bakrač je radi prodaje držao skoro 193 kilograma marihuane, a okrivljeni Vukmirović mu je umišljajno pomogao u izvršenju krivičnog djela.

Bakrač je u svom vozilu marke „nisan terano“ držao u 191 pakovanje marihuane, smješteno u posebnoj pregradi bunkeru napravljenom na prostoru zadnjeg sjedišta vozila.

Okrivljeni Vukmirović tereti se da je Bakraču pomogao da upakuju pakovanja s drogom u 11 većih PVC pakovanja, a zatim da ih utovari u vozilo. Nakon toga se svojim vozilom kretao ispred vozila okrivljenog Bakrača ka Ulcinju, kako bi mu omogućio da izbjegne policijske patrole.

Bakrač je uhapšen prilikom bjekstva od policije. Službenici OB Ulcinj su na magistralnom putu Ada Bojana Ulcinj zaustavili džip kojim je upravljao taj Podgoričanin.

On je odbio naređenje policije da zaustavi automobil i pokušao je da pobjegne policijskim patrolama, pri čemu je više puta vozilom udario u policijske automobile, nakon čega se prevrnuo.

U ovoj akciji lakše su povrijeđena dvojica policijaca, a na dva policijska vozila je pričinjena veća materijalna šteta.

Nakon nekoliko mjeseci, lisice na ruke stavljene su i njegovom saučesniku. Do saučesnika je policija došla na osnovu nalaza vještačenja iz danilovgradskog Forenzičkog centra.

Portal Analitika