Region

Škoro Vučiću: Bolje biti pjevač, nego dostavljač kod ratnog zločinca

Kandidat za predsjednika na izborima u Hrvatskoj, Miroslav Škoro, odgovorio je na društvenim mrežama predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću na prozivke koje mu je uputio.
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
N1Izvor

"Čujem da mi je 'veliki državnik' Vučić poručio kao 'pjevaču ili šta li već' da pročitam knjige iz psihologije, u kojima ću vidjeti da 'o budućnosti uvijek pričaju oni kojima je prošlost čista, a inače o budućnosti najmanje pričaju i na prošlost se vraćaju oni kojima je savjest nemirna i koji imaju nešto da operu iz prošlosti", napisao je Škoro.

Kaže da njemu "ne trebaju knjige iz psihologije da bi analizirao Vučića".

"Dovoljno je pogledati činjenice iz prošlosti, a među njima i fotografije. One uvijek govore više od hiljadu riječi. A zaključak koji se nakon ove fotografije nameće, samo je jedan - bolje biti 'pjevač ili bilo šta već', nego dostavljač kod ratnog zločinca", napisao je Škoro na Fejsbuku.

 

Vučić je u utorak ocijenio, komentarišući anketu HRejtinga koju je objavio HTV o odnosima Srbije i Hrvatske, da Hrvati imaju "nepogrješiv njuh" da svakog ko radi u interesu Srbije stave na prvo mjesto kao svog protivnika.

Škoro će biti protivkandidat Kolindi Grabar Kitarović na predstojećim izborima za predsjednika Hrvatskoj krajem godine.

 

Portal Analitika