"Mali Tajson" izlazi na crtu Zlatičaninu

Dejan Zlatičanin se vraća u profesionalni ring 10. novembra, a rival u dvorani "Morača" biće mu Rus, Viškan Murzabekov, poznat i pod nadimkom "Mali Tajson".
"Mali Tajson" izlazi na crtu Zlatičaninu
Portal AnalitikaIzvor

Murzabekov spada u grupu izuzetno kvalitetnih i opasnih rivala. Imao je 23 borbe u profi ringu, ostvario 19 pobjeda.

Dejan Zlatičanin i Viškan Murzabekov imaće kvalifikacioni meč, a pobjednik nastavlja put ka prilici da se bori za titulu prvaka svijeta.

Zlatičanin je već uspio u tome. Naime 11. juna 2016. godina, cijela Crna Gora i cio region stare Jugoslavije je bio ponosan na Dejana, koji je nokautom u trećoj rundi pobijedio Frenklina Mamanija i osvojio titulu WBC šampiona planete u lakoj kategoriji.

U tom trenutku popularni "Dinamit" je imao skor od 22 pobjede bez poraza. Uspjeh Dejana Zlatičanina dobija na težini ako se podsjeti da je sa prostora stare Jugoslavije do WBC trona stigao samo - Mate Parlov.

Sada je sa skorom 24-2, odlučan u namjeri da se još jednom dokopa prilike da se bori za svjetsku titulu. Verzija naravno nije važna. Dejan je trenutno u intenzivnom trenažnom procesu.

Ljubitelje boksa očekuju i spektakularni uvodni mečevi, a kompletan spisak boraca će biti uskoro objavljen.

Ono što je gotovo izvjesno, u ringu će pred Dejana Zlatičanina biti i Nikola Sjekloća koji je tokom karijere osvojio bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu, koji je u profi ringu ostvario skor od 35 pobjeda, jedan meč je završen bez pobjednika, a poražen je četiri puta, sva četiri puta u borbama za titulu u WBO, WBC i IBF verziji.

Portal Analitika