Ostalo

Evropska nedjelja sporta obilježava se u CG

U periodu od 23. do 30. septembra u Crnoj Gori se po drugi put obilježava Evropska nedjelja sporta – inicijativa pokrenuta od strane Evropske komisije, čiji je najznačajniji cilj podsticanje građana da svakodnevno budu aktivni, bez obzira na godine ili fizičku spremnost, kao i edukacija o zdravim stilovima života.
Evropska nedjelja sporta obilježava se u CG
Portal AnalitikaIzvor

Ovim povodom širom Crne Gore organizuje se 18 sportskih događaja, a uz Ministarstvo sporta i mladih, koje je nacionalni koordinator, učešće su uzele opštine, nacionalni sportski savezi i sportski klubovi.

Kao centralnu manifestaciju povodom obilježavanja Evropske nedjelje sporta, Ministarstvo sporta i mladih će, uz tehničku pomoć Atletskog saveza, 29. septembra organizovati trku zadovoljstva “Fun Run” na 5km, koju je finansijski podržala Evropska komisija.

Početak trke je zakazan za 18 sati sa startom na brdu Gorica, dok će cilj biti u blizini Gradskog stadiona, na Trgu “Argentina”.

Prijavljivanje za trku će biti 29. septembra od 8:00 do 16:00 časova, u prijavnom centru koji će se nalaziti ispred prostorija EU Info centra.

Na kraju pozivamo sve građane da se pokrenu i budu aktivni kako bi zajedno pokazali sportski duh Crne Gore.

Portal Analitika