Turizam

Takmičenje u kuvanju povodom Svjetskog dana turizma

Povodom Svjetskog dana turizma, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, u petak 27. septembra, u skladu sa zvaničnom temom Svjetske turističke organizacije pri Ujedinjenim nacijama, “Turizam i zapošljavanje: Bolja budućnost za sve”, a imajući u vidu značaj obrazovanja kadrova u turizmu i rastuće potrebe turističke privrede za zapošljavanjem, organizuje takmičenje u kuvanju srednjih stručnih škola u Crnoj Gori.
Takmičenje u kuvanju povodom Svjetskog dana turizma
Portal AnalitikaIzvor

Tročlane ekipe učenika 12 stručnih škola iz: Herceg Novog, Tivta, Kotora, Budve, Bara, Podgorice, Cetinja, Mojkovca, Bijelog Polja, Zabljaka, Pljevalja i Berana, takmičiće se u spremanju nacionalnog jela serviranog na moderan način i deserta. Tri prvorangirane škole biće nagrađene vrijednim novčanim donacijama za kupovinu opreme za kabinete za kuvarstvo, dok će za sve takmičare biti obezbijeđena praksa u hotelima tokom naredne ljetnje turističke sezone.

Takmičarski dio će se održati u školi “Danilo Kiš” u Budvi u 10,00 sati, dok je  po završetku takmičenja, u 14,00 sati, planirano obraćanje direktorice NTO CG Zeljke Radak Kukavičić, proglašenje pobjednika i koktel za zvanice i medije.

Organizaciju ovog takmičenja podržali su Ministarstvo prosvjete, Centar za stručno obrazovanje, JUSMŠ “Danilo Kiš” u Budvi i Udruženje šefova kuhinja Crne Gore.

Svjetski dan turizma širom svijeta obilježava se 27. septembra, od 1980. godine, na dan kada je prihvaćen Statut Svjetske turističke organizacije (UNWTO) i jedinstvena je prilika da se podigne svijest o stvarnom i potencijalnom doprinosu turizma održivom razvoju.

Portal Analitika