Politika

Nikolić: DPS jedini konstruktivni politički činilac

Današnji sastanak šefa delegacije Evropske unije Aiva Orava i ambasadora država članica Unije sa opozicijom, pokazao je da je Demokratska partija socijalista (DPS) sa svojim koalicionim partnerima jedini konstruktivni politički činilac u crnogorskom društvu, smatra poslanik te stranke Miloš Nikolić.
Nikolić: DPS jedini konstruktivni politički činilac
Info Biro/Portal AnalitikaIzvor

Prema njegovim riječima, sastanak je pokazatelj da je DPS svih ovih mjeseci bio u pravu kad je potencirao da je trenutno jedan od najvažnijih poslova u državi reforma izbornog zakonodavstva.

„Današnji sastanak pokazao je da je DPS sa svojim koalicionim partnerima jedini konstruktivni politički činilac trenutno u crnogorskom društvu i da problem reforme izbornog zakonodavstva ne leži na našoj strani, nego na strani opozicije“, navodi se u izjavi Nikolića.

Prema njegovim riječima u DPS-u vjeruju da će sastanak imati određenog efekta, kako bi se opozicija ozbiljnije posvetila ovom poslu.

„Budući da smo na sastancima održanim prethodnih dana jasno svjedočili da je trenutna namjera dijela opozicije, prije svega Demokratske Crne Gore, potpuna opstrukcija rada nadležnog skupštinskog odbora, kako se na kraju ne bi došlo dio rješenja“, dodao je Nikolić.

Kako je naveo, što se tiče drugog dijela opozicije, koju personifikuje Demokratski front, riječ je o postavljanju megalomanskih, nerealnih uslova kako se na kraju ne bi došlo do dogovora.

„Kad je u pitanju tehnička vlada, DPS je već nekoliko puta odgovarao na te zahtjeve. Ne postoji nikakvo realno utemeljenje i uslov za formiranje tehničke vlade“, istakao je Nikolić.

On je poručio da su u DPS-u svakako spremni da razgovaraju, prije svega kroz Skupštinu i nadležni odbor, o daljoj reformi izbornog zakonodavstva.

„Vjerujemo da će ipak ovaj sastanak na kraju imati pozitivan efekat na opoziciju koja će, nadam se, konačno dati konstruktivan doprinos crnogorskom društvu kroz učešće u radu odbora, i da ćemo na taj način unaprijediti izborni ambijent“, kazao je Nikolić.


 

Portal Analitika