Tri medalje za Crnu Goru na Balkanskom prvenstvu u Budvi

Proteklog vikenda u Mediteranskom sportskom centru Budva održano je Balkansko prvenstvo u džudou u konkurenciji kadeta i kadetkinja (takmičari rođeni 2002, 2003 i 2004 godine).
Tri medalje za Crnu Goru na Balkanskom prvenstvu u Budvi
Portal AnalitikaIzvor

Na Prvenstvu su učestvovali takmičari i takmičarke iz osam balkanskih zemalja (Albanije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Grčke, Makedonije, Rumunije, Turske i domaćina Crne Gore) sa ukupnim brojem od 156 takmicara u 16 težinskih kategorija.

Takmičenje je otvorio i prisutne pozdravio Dragomir Bečanović, najuspješniji crnogorski sportista svih vremena i predsjednik Balkanske džudo federacije.

Takmičenje se održalo tokom subote i nedelje a u generalnom plasmanu prvu poziciju je zauzela reprezentacija Turske.

U izuzetno jakoj konkurenciji crnogorska reprpezentacija je uspjela da osvoji tri bronzana odličja.

Bronzane medalje za Crnu Goru osvojili su Iva Grujičić (do 57 kg), Nataša Jeftić (do 70 kg) i Marko Jancer (do 73 kg)

Kompletne rezultate i statistiku takmičenja možete pogledati putem sledećeg linka: https://www.judobalkan.org/upload/files/2019/montenegro2019results.pdf

Finalni blok održan je u 16:00 časova oba takmičarska dana a u kategoriji do 48 kg medalje i diplome je uručila njena ekselencija Ambasadorka Turske u Crnoj Gori Songul Ozan.

U toku takmičenja je održan sastanak Balkanske džudo federacije na kome je donijeta odluka da se naredne godine, zbog ovogodišnje uspješne organizacije,
Crnoj Gori dodijeli i organizovanje Juniorskog Balkanskog šampionata.
 

Portal Analitika