Ostalo

NLB Royal Cup 2019 obilježio humanitarni meč za Odjeljenje za novorođenčad

NLB Royal Cup, koji je završen u nedjelju pobjedom hrvatske teniserke Tene Lukas, obilježio je humanitarni meč između predstavnika NLB Banke i Lovćen osiguranja, a koji je imao za cilj prikupljanje donacija za nabavku inkubatora za Odjeljenje za novorođenčad, Kliničkog centra Crne Gore.
NLB Royal Cup 2019 obilježio humanitarni meč za Odjeljenje za novorođenčad
PR CentarIzvor

Kako je saopšteno iz NLB Banke, meč je održan u petak 20. septembra u 19 sati, između izvršnog direktora NLB Banke Marka Popoviča i izvršnog direktora Lovćen osiguranja Matjaža Božiča, a praćen je donatorskim koktelom i aukcijom teniskih predmeta koji su korišćeni tokom meča.

"Pozivu da doniraju za ovaj plemeniti cilj, odazvao se veliki broj zaposlenih i jedne i druge kompanije, te klijenti i poslovni partneri. Humanošću svih prisutnih u akciji sa sloganom »Zajedno za velike pobjede« i onih koji su donacije uplatili na, za te svrhe, otvoreni račun kod NLB Banke, prikupljeno je više od deset hiljada eura. Akcija će biti nastavljena do 30.09.2019. godine, a svi zainteresovani novac i dalje mogu uplatiti na na žiro račun NLB Banke 530-1-10 sa PBO 292555 za Royal Cup donacije", kaže se u saopštenju.

Iz NLB banke su kazali da su veoma zahvalni svim poslovnim partnerima i zaposlenima, te klijentima NLB Banke i Lovćen osiguranja koji su se odazvali akciji.

"Nedostajuća sredstva za nabavku inkubatora vrijednosti 16 hiljada eura, obezbijediće Lovćen osiguranje i NLB Banka", dodaje se u saopštenju.

Na koktelu nakon humanitarnog meča prisutnima se obratio direktor Kliničkog centra Crne Gore Jevto Eraković riječima „želim da zahvalim uspješnim kompanijama NLB banci i Lovćen osiguranju, što su i ovom prilikom prepoznali značaj darivanja Kliničkom centru Crne Gore, naročito našim najmlađim pacijentima kojim ovaj inkubator daje šansu za sigurnu i uspješnu budućnost.“
 
NLB Banka je duži niz godina generalni sponzor profesionalnog ITF turnira za žene. Ovaj sportski događaj iz godine u godinu privlači veliku pažnju javnosti, posebno zbog činjenice da je na ovom turniru učestvovao veliki broj teniserki koje su zauzimale neku od prvih 100 pozicija na WTA listi, kao što je i najbolja crnogorska teniserka Danka Kovinić, koja je prve profesionalne bodove osvojila upravo na ovom turniru.

Portal Analitika