Region

Trka na berzi: Nebojša Šaranović kupio 12 odsto "Kraša"

Akcija "Kraša" dosegla je rekordnu visinu od 965 kuna ili 131 euro, što je 11 odsto više nego prošle sedmice, a i dalje vlada jagma za njima. Čim se u ponedjeljak počelo trgovati prodato je akcija za 38 miliona kuna ili 5,1 milion eura, a svaki novi dan donese i nove rekorde u visini akcija i količini prodatih.
Trka na berzi: Nebojša Šaranović kupio 12 odsto "Kraša"
Beogradski medijiIzvor

Predviđa se da će narednih dana cijene akcija još rasti, čak do 160 eura, time da su početkom septembra akcije koštale oko 50 eura.

Srpski biznismen Nebojša Šaranović i njegova "Kapa star limited" su i dalje najveći kupci, pa posjeduju po jučerašnjim procjenama već oko 12 odsto akcija, dok je još jedan kupac čiji se identitet ne zna dostigao dva odsto akcija. Sve je to uvertira za rasplet vlasničke strukture u zagrebačkoj kompaniji za koju očito vlada veliko interesovanje.

Ponudu za preuzimanje žele da iskažu mesna industrija "Braća Pivac" i mali akcionari "Kraša", ali se sada sve krajnje zakomplikovalo. Ostaje da se vidi koliko će narednih dana još akcija Šaranović da kupi i kakav će biti krajnji ishod ovog trgovanja koje niko nije predvidio. Braća Pivac moraće da istaknu i ponudu, ali je za očekivati da će procena akcije biti znatno manja od sadašnje cijene.

U svakom slučaju tek tada sledi foto-finiš ove lude trke na berzi, jer će uprava "Kraša" trebati da donese odluku u čijim će rukama ubuduće biti zagrebačka kompanija. Realno je za očekivati da će konačna odluka o preuzimanju "Kraša" biti donesena u toku sledećeg mjeseca, ali nije isključeno da će se sve finiširati tek u novembru. Na vanrednoj skupštini akcionara "Kraša" koja je zakazana za 30. septembar znaće se mnogo više. Tada se očekuje i odluka da akcionari ubuduće zajednički djeluju sa "Braćom Pivac", a budući ugovor bi uključio i zaštitu sadašnjih radnika.

Portal Analitika