Ostalo

Kotorani treći put na igrama mladih u Ankori

Adriatic IoNIan GaMes For Social InclUSion-Jadransko-jonske igre za socijalnu inkluziju će se održavati u Ankoni ( Italija) od 27. do 30. septembra.
Kotorani treći put na igrama mladih u Ankori
Portal AnalitikaIzvor

Ovaj događaj promoviše i organizuje Grad Ancona uz podršku regije Marche, Foruma jadranskih i jonskih gradova, Kancelarije školske uprave za regiju Marke-M.I.U.R, CONI, Forum AIC, italijanske mornarice,

Sekretarijata za Jadransko-jonsku inicijativu, AICCRE (italijansko udruženje Savjeta evropskih opština i regiona - CEMR), CIP (italijanski paraolimpijski komitet), Hrvatski paraolimpijski komitet, EURES - Evropske službe za zapošljavanje,

Europe Direct - regija Marche, UNICAM, UNIURB, TECLA, AVIS, USS, CSV Marche, IgersItalia, Komisija za jednake mogućnosti – Regije Marke, SAPE i Mreže zdravih gradova.

 Više od 1000 sportista u uzrastu od 15-16 godina koji dolaze iz šesnaest zemalja Jadranske i Jonske, Baltičke i Dunavske regije, takmičiće se u 10 različitih sportskih disciplina. Sportisti, njihovi treneri i predsvanici gradova dolaze iz najmanje 29 gradova iz čitavog Jadranskog jonskog, dunavskog i baltičkog regiona.

 Učesnici: Albanija (Drač i Lezhe), Austrija (Lavanttal - Udruženje za međunarodnu saradnju), Bosna i Hercegovina (Mostar i Neum), Bugarska (Burgas - Zelena Burgas fondacija), Hrvatska (Split, Zadar, Šibenik, Rijeka i Dubrovnik Hard Development Agenci), Danska (Humlebaekova nevladina organizacija koja prelazi granice), Estonija (Hapsalu), Grčka (Igoumenitsa, Patraso, Kalamaria i Olimpia), Italija (Ancona, Fano, Vasto, Peskara i Marche CSV Association), Letonija (Jurmala), Poljska (Poznan), Češka (Stribro), Rumunija (Resita), Srbija (Šabac), Slovenija (Koper i Izola) i Crna Gora (Kotor, Budva, Bar i Ulcinj).

 Opština Kotor treći put za redom učestvuje na Igrama mladih koje se održavaju u Ankoni . Kotor je ove godine i predvodnik delegacije Crne Gore koju predstavljaju lokalne uprave i djeca iz klubova u Budvi, Baru i Ulcinju. Učestvovaćemo na vaterpolo i košarkaškom turniru u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Portal Analitika