Crna hronika

Mančić pričao o zaduženjima i štek stanovima

Beograđanin Miloš Mančić koji je uhapšen u akciji „Kargo“ pregovara sa Specijalnim tužilaštvom o priznanju krivice.
Mančić pričao o zaduženjima i štek stanovima
PobjedaIzvor

Kako Pobjeda saznaje, Mančić je u nekoliko navrata razgovarao sa tužiocem i objasnio mu uloge članova ove kriminalne organizacije. Njegov iskaz podudara se sa saznanjima istražitelja i prikupljenim dokazima, tako da ukoliko dođe do nagodbe, slučaj će biti zaokružen.

Mančić je tužiocu ispričao i pokazao gdje se nalaze štek stanovi osumnjičenih, što je dodatno uvjerilo istražitelje u organizovanost ove grupe. Prema stavu istražitelja, članovi ove kriminalne grupe, na čijem je čelu Nikšićanin Radovan Mujović, povezani su sa kavačkim klanom. U akciji „Kargo“ nedavno su uhapšeni Branko Vušković, Miloš Bulajić i Zoran Drinčić, a prije njih – 24. avgusta Radovan i Pero Mujović, Aleksandar Đurđevac, Radosav Vukčević, Milena Kankaraš, kao i Miloš Mančić iz Beograda.

Kako je ranije saopšteno iz policije, u prethodnom periodu uhapšen je J. B. (34) iz Beograda zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, a za kojeg se sumnja da je član ove kriminalne organizacije.

Darko Janjić (37) iz Nikšića uhapšen je u petak zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije. Janjić je, kako je saopšteno iz policije u petak, bio član kriminalne organizacije koja je formirana s ciljem vršenja krivičnih djela radi sticanja nezakonite dobiti, pri čemu je svaki član kriminalne organizacije imao unaprijed određeni zadatak, a djelovanje kriminalne organizacije planirano na duže vrijeme i sprovođeno na međunarodnom nivou.

Prema sumnjama istražitelja, ova kriminalna organizacija se duži vremenski period bavila regionalnim krijumčarenjem droge. Uhapšeni u policijskoj akciji „Kargo“ terete se za stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojne droge. Policija je u ovoj akciji zaplijenila 93 kilograma marihuane i oduzela više vozila za koje su sumnja da su stečena prodajom droge.

Portal Analitika