Fudbal

KLOP najbolji trener, MESI igrač godine!

Na svečanoj ceremoniji dodjele nagrada, koju svake godine organizuje FIFA, ove godine u Milanu, za najboljeg trenera proglašen je strateg Liverpula Jirgen Klop.
FOTO: Sport Bible/Getty Images
FOTO: Sport Bible/Getty Images
Izvor

Klop je sa Liverpulom osvojio Ligu šampiona savladavši Totenhem u finalu. U konkurenciji su još bili Pep Gvardiola iz Sitija i Maurisijo Poketino iz Totenhema. 

Lionel Mesi je najbolji igrač svijeta u 2019. godini u izboru FIFA na svečanosti u Milanu! 

f3

Argentinac je šesti put u karijeri osvojio ovu nagradu. On je dobio najviše glasova u anketi u kojoj su učestvovali kapiteni i selektori reprezentacija, kao i novinari.

f4

U konkurenciji su bili još Kristijano Ronaldo iz Juventusa i Virdžil van Dajk iz Liverpula koji je osvojio Ligu šampiona.

Za najbolju fudbalerku proglašena je Amerikanka Megan Rapino

fifa1

NAJBOLJI TIM

Alison - De Liht, Van Dajk, Ramos, Marselo - De Jong, Azar, Modrić - Ronaldo, Mesi, Mbape! Kakvih 11, idealnih 11 prema izboru "Fifa best awards"!

Ova jedanaestorka pokazuje jasnu dominaciju Real Madrida koji ima četiri igrača u timu - Ramos, Marselo, Modrić i Azar.

f2

Doduše, Azar je mjesto zaradio igrama u Čelsiju. Barselona, Juventus i aktuelni prvak Evrope Liverpul imaju po dva igrača u timu.

Prvi put se izabrao najbolji ženski tim godine, predvode ga legendarna Brazilka Marta, Amerikanke Megan Rapino i Aleks Morgan, Engleskinja Lusi Bronz...

Nagrada Ferenc Puškaš u rukama 18-godišnjeg Žorija

Prva nagrada na FIFA večeri otišla je u ruke 18-godišnjeg Danijela Žorija, mađarskog fudbalera, koji je strijelac najljepšeg gola godine.

Kao igrač Debrecina, na debiju u seniorskoj konkurenciji, postigao je pogodak koji mu je donio nagradu "Ferenc Puškaš".

 

Nagrada za fer plej pripala "Ludaku"

Lids i njihov trener Marselo Bijelsa su izveli fer-plej gest godine.

Popularni "Ludak" je naredio svojim igračima da dopuste gol Aston Vili, u važnom meču Čempionšipa - jer su prethodno postigli pogodak dok je protivnički igrač bio na travi.

Najbolji golman - Alison Beker

Nagrada za najboljeg golmana, na FIFA ceremoniji u Milanu pripala je golmanu Liverpula Alisonu Bekeru koji je sa "redsima" postao prvak Evrope. 

On je i sa Brazilom osvojio Kopa Ameriku. U konkurenciji su još bili Sitijev Ederson i Barselonin Ter Štegen.

Za najbolju golmanku izabrana je Holanđanka Sari van Venendal.

klopfifa1

 

Portal Analitika