Politika

Medojević novčano kažnjen

Administrativni odbor donio je danas odluku se poslanik Demokratskog fronta (DF), Nebojša Medojević, novčano kazni oduzimanjem deset odsto od septembarske plate, zbog opomene koja mu je izrečena na jednom od proljećnjih zasjedanja Skupštine Crne Gore.
Medojević novčano kažnjen
Portal AnalitikaIzvor

Poslanica DF-a, Branka Bošnjak, tražila je odgađanje rasprave o novčanom kažnjavanju, jer se, kako je kazala, u materijalima koji su im dostavljeni iz skupštinske službe navodi da je osim o Medojeviću predviđena i rasprava o predlogu koji se odnosi na nedavno preminulog poslanika DF-a, Koču Pavlovića.

Predsjednik Administrativnog odbora, Luiđ Škrelja, rekao je da primjedbe Bošnjak nisu na mjestu.

„Izražavam saučešće porodici Pavlović. Mnogo je nekorektno povezivati žive i mrtve. Smatrao sam da ćete učiniti ljudski gest, a ne da ćete pominjati pokojnika koji nije u proceduri; ni sada, niti prije četiri mjeseca. Nikad na dnevni red ne može doći jedna ovakva konstatacija“, istakao je on.

Milutin Đukanović iz DF-a pozvao je takođe na odgađanje rasprave, rekavši da treba sačekati odluku Ustavnog suda o odredbama Poslovnika Skupštine o kažnjavanju.

„Stav o kažnjavanju je neprihvatljiv. Ne pristajemo na sankcije za izrečeno mišljenje“, poručio je on.

Marta Šćepanović iz Demokratske partije socijalista (DPS) na primjedbe opozicije odgovorila je pozivom na formiranje radne grupe koja bi raspravljala o izmjenama Poslovnika.

Poslanik Socijaldemokratske partije (SDP), Raško Konjević, pitao ju je da li je Administrativni odbor pretvoren u „klimanje glavom“ ili je tijelo koje odlučuje.

„Ispada da je ovo jedina tačka dnevnog reda o kojoj mi ne odlučujemo, već klimamo glavom na odluke predsjedavajućeg“, zaključio je on.

Portal Analitika