Društvo

JANOVIĆ: Vlada unapređuje regionalnu saradnju mladih

Ministar Janović otvorio je nove prostorije Regionalne kancelarije za saradnju mladih u Podgorici i tom prilikom istakao značaj kontinuirane saradnje i posvećenosti Vlade Crne Gore na unapređenju regionalne povezanosti mladih na Zapadnom Balkanu.
JANOVIĆ: Vlada unapređuje regionalnu saradnju mladih
Portal AnalitikaIzvor

„Dvije godine nakon ispunjavanja svih uslova predviđenih međunarodnim sporazumom za otvaranje kancelarije, u duhu ključnog vanjskopolitičkog prioriteta – pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji, Vlada Crne Gore i Ministarstvo sporta i mladih nastavljaju intenzivno da rade na jačanju kapaciteta za unapređenje rada i funkcionisanja RYCO kancelarije, kao do sada najvidljivijem rezultatu Berlinskog procesa“ – istakao je Janović.

„Pružajući političku i operativnu podršku radu i funkcionisanju RYCO kancelarije, država Crna Gora je potvrdila opredijeljenost da kontinuirano radi na stvaranju uslova za što bolju inkluziju i regionalnu povezanost mladih na Zapadnom Balkanu“ - rekao je Janović.

min2

Ministar se zahvalio gospodinu Đuru Blanuši, generalnom sekretaru RYCO kao i Lokalnoj RYCO kancelariji u Podgorici na izuzetnoj saradnji, istakavši da će Vlada Crne Gore i Ministarstvo sporta i mladih još snažnije nastaviti da doprinose razvoju Kancelarije i kreiranju novih prilika za mlade.

Generalni sekretar Regionalne kancelarije za saradnju mladih, Đuro Blanuša, ističući postignute rezultate u prethodne dvije godine rada RYCO, izrazio je zahvalnost Vladi Crne Gore i Ministarstvu sporta i mladih na predanom radu i posvećenosti RYCO incijativi, posebno zbog činjenice da je prva Lokalna RYCO kancelarija otvorena upravo u Crnoj Gori.

Portal Analitika