Fudbal

Liverpul sačuvao 2:1, Arsenalov preokret sa desetoricom

U mečevima šestog kola engleske Premijer lige koji su se igrali u nedjelju od 17 časova i 30 minuta po srednjeevropskom vremenu do pobjeda su došle ekipe Liverpula, koja je slavila protiv Čelsija i Arsenala, koji je napravio preokret protiv Aston Vile.
Liverpul sačuvao 2:1, Arsenalov preokret sa desetoricom
Portal AnalitikaIzvor

Liverpul je slavio 2:1 na „Stamford Bridžu“, iako je u posljednjim minutima tim iz Londona imao brojne šanse da izjednači rezultat, ali se istakao golman „Redsa“ Adrijan.

Gosti su poveli u 14. minutu golom Trenta Aleksandera-Arnolda na asistenciju Mohameda Salaha, a kada je u 30. minutu Roberto Firmino pretvorio centaršut Endrua Robertsona u predost od 2:0, djelovalo je da će Liverpul lagano doći do šeste pobjede u prenvstvu.

Ipak, u nastavku je viđena drugačija slika, a Čelsi je propustio brojne šanse. Smanjili su „Plavci“ vođstvo ui 71. minutu veoma lijepim golom Engola Kantea, a do kraja su imali još dvije veoma dobre šanse preko Batšuaja i Maunta. Ipak, nisu stigi do remija, pa je Liverpul ostao maksimalan na startu nove sezone u Engleskoj.

„Redsi“ imaju 18 bodova, pet više od drugoplasiranog Mančester Sitija, a Čelsi je u prvih šest kola osvojio osam bodova.

U naredom kolu Liverpul će gostovati Šefild Junajtedu, dok će Čelsi dočekati Brajton.

Portal Analitika