Zanimljivosti

Kako je Bred Pit zaštitio Gvinet Paltrou od Vajnstina

Povodom izlaska filma “Ad Astra”, u kojem igra glavnu ulogu, Bred Pit dao je veliki intervju CNN-ovoj Kristijan Amanpur u kojem je, između ostalog, progovorio i o tome kako se suprotstavio holivudskom zlostavljaču Harviju Vajnstinu.
Foto: Brent N. Clarke/Invision/AP, via Tanjug
Foto: Brent N. Clarke/Invision/AP, via Tanjug
Portal AnalitikaIzvor

Pit je devedesetih bio u vezi s glumicom Gvinet Paltrou, koju je tada Vajnstin angažovao za ulogu Džejn Ostin u filmu “Ema”. Gvinet je ranije ispričala da ju je holivudski producent pozvao u svoj apartman prije početka snimanja, a ona je pristala, vjerujući da je u pitanju poslovni sastanak. No kad je došla, Vajnstin je počeo da je dira i predložio da odu u sobu na masažu.

Glumica je to odbila i otišla kod tadašnjeg dečka, Breda Pita, ispričavši mu sve. Pit se suočio s Vajnstinom, koji je uporno negirao optužbe.

Kristijan Amanpur ga je pitala kako se suprotstavio čovjeku kojega su se donedavno u Holivudu skoro svi plašili.

“Ja sam u tom trenutku bio samo dječak s planine Ozark na igralištu… A to je bio način na koji smo mi tamo rješavali stvari. Samo sam htio da se pobrinem da se ništa ne dogodi kasnije”, rekao je Pit.

”Bredov napad bio je toliko jak, kao da ga je uzeo i bacio na zid. To što je napravio da me zaštiti u doba kad nisam imala ni snagu ni moć jednostavno je nevjerovatno”, ispričala je Gvinet ranije u emisiji “SiriusXM”.

”Rekao mu je da će ga, ako se ikad više budem osjećala neugodno zbog njega, ubiti”, ispričala je glumica, dodajući kako će Bredu uvijek biti zahvalna na svemu.

Portal Analitika