Fudbal

Mijač preuzeo Budućnost

Veselin Mijač od sinoć je i zvanično preuzeo Fudbalski klub Budućnost.
Mijač preuzeo Budućnost
Arena/PobjedaIzvor

Švedski biznismen crnogorskog porijekla na toj poziciji je naslijedio Žarka Burića, a u srijedu je u društvu gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića posmatrao meč Budućnost – Sutjeska.

U ekskluzivnoj izjavi za Arenu Mijač ističe da će novi Upravni odbor biti konstituisan do kraja sljedeće sedmice.

-Biće to nova struktura, ljudi koji znaju kako se vodi sportski biznis, kojima će interes Budućnost i biti na prvom mjestu – kazao je Mijač.

Biznismen koji je svoju poslovnu reputaciju stekao u Švedskoj, dobro poznaje situaciju u Crnoj Gori i najavljuje da će ,,kulturu poslovanja koju je stekao radeći godinama na Zapadu pokušati da ugradi u temelje nove Budućnosti.

Ističe da je, što se tiče ove sportske godine, nepromijenjen ključni cilj.

-Šampionska titula ostaje primarni cilj. Ali, nova politika kluba mora imati i strateški cilj– da se Budućnost vrati na mjesto koje joj, prema istoriji, tradiciji, pripada – da bude najveći i najtrofejniji klub u Crnoj Gori. Zato nam je potrebna pomoć svih istinskih navijača kluba, ostvarićemo sa njima blisku saradnju i vjerujem da će uskoro na stadionu pod Goricom biti pune tribine. Nemam dileme da ćemo u tome uspjeti – ističe Mijač.

Dolaskom uglednog biznismena na čelo Budućnosti, podgorički klub je i trajno riješio pitanje finansiranja, a Glavni grad, koji je vlasnik Budućnosti, dobio strateškog partnera.
 

Portal Analitika