Abiznis

Bez novih prijava za program “Energetski efikasan dom”

Ministarstvo ekonomije obavještava javnost da neće primati nove zahtjeve građana za učešće u Programu energetski efikasan dom imajući u vidu činjenicu da su sredstva planirana za subvenciju kamatnih stopa u okviru programa „Energetski efikasan dom“ iskorišćena.
Bez novih prijava za program “Energetski efikasan dom”
Portal AnalitikaIzvor

Ministarstvo ekonomije je pokrenulo  program „Energetski efikasan dom“ čiji je cilj smanjenje troškova grijanja i povećanje komfora u domaćinstvima, ostvarivanje značajnog smanjenja emisija CO2 u sektoru domaćinstva kao i razvoj tržišta sistema za grijanje na biomasu u Crnoj Gori.

Program podrazumijeva atraktivan i održivi finansijski mehanizam u cilju primjene mjera energetske efikasnosti u domaćinstvima i to: kupovinu i ugradnju sistema za grijanje na moderne oblike biomase (pelet, briket), ugradnju termoizolacije na fasadi stambenog objekta i ugradnju energetski efikasne fasadne stolarije.

Imajući u vidu veliko interesovanje građana, Ministarstvo ekonomije će u toku naredne sedmice razmotriti mogućnosti za obezbjeđenje dodatnih sredstava za subvenciju kamata u okviru Programa.
 

Portal Analitika