Fudbal

Drakonska kazna za Brnovića

Branko Brnović, trener Budućnosti, dobio je osam utakmica zabrane vođenja tima, a moraće i da plati novčanu kaznu, koja je takođe rekordna i iznosi 1.000 eura.
Drakonska kazna za Brnovića
Portal AnalitikaIzvor

Kazna je uslijedila zbog incidenta tokom derbija 8. kola Telekom 1. CFL između Budućnosti i Sutjeske, kada je Brnović ušao u teren na stadionu pod Goricom, unosio se u lice glavom pomoćnom sudiji, a potom nakon crvenog kartona, bacio akreditaciju na travu i otišao u pravcu svlačionice.

- Shodno članu 42 stav 3 Discipliskog pravilnika FSCG zvaničniku FK „Budućnost“ Brnović Branku utvrđuje se disciplinska mjera:

a) zabrana obavljanja funkcija na četiri utakmice i novčana kazna u iznosu od 500,00 eura zbog nesportskog ponašanja – psovanja i vrijeđanja I pomoćnog sudije Tatar Jovice na utakmici 8. kola Telekom 1. CFL odigrane između FK „Budućnost“ - FK „Sutjeska“ čime je počinio prekršaj iz člana 58 stav 1 tačka 2 Disciplinskog pravilnika FSCG;

brankobrnovicbuducnostsutjeskaiskljucenje2

b) zabrana obavljanja funkcija na četiri utakmice i novčana kazna u iznosu od 500,00 eura zbog nesportskog ponašanja – psovanja i vrijeđanja sudije utakice Radovanović Predraga na utakmici 8. kola Telekom 1. CFL odigrane između FK „Budućnost“ – FK „Sutjeska“ čime je počinio prekršaj iz člana 58 stav 1 tačka 2 Disciplinskog pravilnika FSCG.

Primjenom istih propisa Disciplinska komisija FSCG izriče jedinstvenu disciplinsku mjeru zabrana obavljanja funkcija na osam utakmica i novčanu kaznu u iznosu od 1.000 eura i nema pravo obavljanja funkcija na prvenstvenim i kup utakmicama kojima rukovodi FSCG sve dok disciplinska mjera traje. Disciplinska mjera teče od 18.09.2019.god - saopšteno je iz Disciplinske komisije FSCG.

Portal Analitika