Crna hronika

Počelo saslušanje Vujoševića

Sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva Nenad Vujošević, koji se sumnjiči da je dio kriminalne grupe na čijem je čelu predsjednik Atlas grupe Duško Knežević priveden je u Specijalno tužilaštvo.
FOTO: Dragan Mijatović, Pobjeda
FOTO: Dragan Mijatović, Pobjeda
B.R.
B.R.Autor
Portal AnalitikaIzvor

Prema tvrdnjama njegovih advokata, on je bio na liječenju u Beogradu.

<<< Vujošević uhapšen na aerodromu, saslušanje u 11 sati  <<<

<<< Knežević: Britanija me neće izručiti, ovdje se šalimo sa Katnićevim optužbama  <<<

Medicinsku dokumentaciju o tome da je bio na liječenju je novinaru Pobjede je dao njegov advokat Borivoje Borović.

 

borivojeborovic2

 

Vujošević je napustio Crnu Goru u petak, preko graničnog prelaza Dračenovac. 

Crnogorsko Tužilaštvo sumnjiči Vujoševića da je dio kriminalne grupe koju je formirao odbjegli biznismen Duško Knežević. Saopšteno je i da je Vujošević pod prismotrom duže od godinu dana, ali da je napustio Crnu Goru 13. septembra te da još uvek ne znaju je li pobegao ili je na odmoru ili lečenju. 

Tužilaštvo je to saopštilo nakon što je Knežević objavio snimak razgovora u kome navodno Vujošević tvrdi da je novac koji mu je on dao predao vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću. Ovaj je u zamjenu trebalo da pusti Kneževićevog kuma, koji je u pritvoru od avgusta, na slobodu. 

U medjuvremenu je Knežević objavio novi snimak u kome Vujošević tvrdi da mu je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić obećao da će pustiti Kneževićevog kuma na slobodu. 

Protiv Kneževića se vodi više istraga Specijalnog tužilaštva koje se odnose na utaju poreza, pranje novca i zloupotrebu službenog položaja. 

Predsednik Atlas grupe Knežević izbjegao je hapšenje odlaskom iz Crne Gore u Veliku Britaniju, čiji je takodje državljanin.

 

Portal Analitika