Košarka

Jeretin: Crna Gora ostvarila veliki uspjeh, žao mi je Srbije

Bivši crnogorski reprezentativac Goran Jeretin, kazao je da je uprkos lošim rezultatima, samim plasmanom Crna Gora ostvarila veliki rezultat na Svjetskom prvenstvu.
Jeretin: Crna Gora ostvarila veliki uspjeh, žao mi je Srbije
b92Izvor

"Smatram da je Crna Gora ostvarila veliki uspjeh samim tim što se plasirala na SP u Kini, ipak je to neki krem svjetske košarke. Ostvarili su prvu pobjedu na Svjetskim prvenstvima, i to je velika promocija za državu, ali i za košarku u Crnoj Gori. Mi smo mala zemlja, i naravno da treba čestitati igračima i stručnom štabu na velikoj borbenosti, iako su imali prilično tešku grupu. Svaka čast, bili su blizu da pobijede kvalitetnu Tursku, a najvažnije da su posle toga stigli i do prvog trijumfa, što će im sigurno značiti za naredne reprezentativne akcije", kazao je Jeretin.

Govoreći o učinku Srbije, Jeretin smatra da mu je žao, jer su ''Orlovi'' imali tim koji je mogao daleko da dogura na SP u Kini.

"Srbija je pokazala nadmoć u grupi, bili su superiorni, a onda se dogodio neočekivani poraz od Španije, isključenje Jokića, morali su veoma brzo da zaborave taj poraz. Ali to je teško, jer ih je već posle dva dana čekala Argentina i četvrfinalni meč, koji je uvijek najvažniji na svim takmičenjima. Onda ih je vjerovatno poremetio i slučaj Vase Micića. Njemu svaka čast, skidam kapu za veliku hrabrost, sve pohvale za to što je uradio, jer je igranje za svoju zemlju stavio ispred porodične tragedije, najbitnije stvari u životu. To je odlika samo velikih ljudi. Žao mi je Srbije, imaju mlad tim, i mislim da već treba da se okrene list i da se razmišlja o narednom periodu", istakao je Jeretin.

Portal Analitika