Kultura

UNESCO poziva stručnjake da učestvuju na simpozijumu o klimatskim promjenama

Crnogorska nacionalna komisija za UNESCO poziva stručnjake i druge zainteresovane strane koji djeluju u oblasti klimatskih promjena, odnosno koji su prepoznati po djelovanju u oblasti voda/okeana/klime, uključujući i mlade eksperte iz navedenih oblasti, da se prijave za učešće na regionalnom simpozijumu koji će se održati u periodu od 6-8 novembra 2019. godine u Veneciji (Italija).
UNESCO poziva stručnjake da učestvuju na simpozijumu o klimatskim promjenama
Portal AnalitikaIzvor

UNESCO Regionalni biro za nauku i kulturu čije se sjedište nalazi u Veneciji će u  periodu od 6-8 novembra 2019. godine organizovati regionalni sastanak stručnjaka iz oblasti klimatskih promjena, koji će diskutovati o tome kako klimatske promjene utiču na Region, kao i na vodne resurse, okean i UNESCO mjesta svjetske baštine. Simpozijum će se baviti i ulogom mladih u klimatskim promjenama i načinima na koji obrazovanje o klimatskim promjenama može ostvariti stvarni uticaj na Region.

Regionalni biro za nauku i kulturu teži da objedini različite programe UNESCO, kako bi se uticaj klimatskih promjena sagledao kroz dostupne mehanizme saradnje, te kako bi se objedinila ekspertiza iz ovih oblasti, čime bi se doprinijelo sprovođenju Agende 2030 u Regionu.

Zainteresovane strane treba da dostave svoj CV na crnogorskom i engleskom jeziku, na e-mail: milica.nikolic@mku.gov.me, najkasnije do 26. septembra. Crnogorska nacionalna komisija za UNESCO će napraviti pre-selekciju potencijalnih kandidata i kandidatkinja, dok će UNESCO odlučivati o pozivima i učešću.

Portal Analitika