Društvo

Prekršajni postupak protiv Draškovića i Reljić

 Nakon provjere spiska osoba koje su od Vlade dobili kredite i stanove po povoljnim uslovima, Agencija za sprečavanje korupcije pokrenula je prekršajne postupke protiv, kako Pobjeda saznaje, predsjednika Ustavnog suda Dragoljuba Draškovića i direktorice Javne zdravstvene ustanove Brezovik Gordane Reljić zbog nepodnošenja izvještaja o prihodima i imovini usljed uvećanja imovine preko 5.000 eura.
Prekršajni postupak protiv Draškovića i Reljić
Portal AnalitikaIzvor

- Postupak je pokrenut zbog nepodnošenja izvještaja o prihodima i imovini usljed uvećanja imovine preko 5.000 eura u roku od 30 dana od dana nastanka promjene, odnosno od upisa prava svojine nad dobijenim stambenim jedinicama kod nadležnih institucija - piše na sajtu ASK.

Osim pokrenutih prekršajnih postupaka, kršenje je evidentirano po istom osnovu za još troje javnih funkcionera, međutim, u njihovim slučajevima nastupila je zastarjelost za pokretanje prekršajnog postupka.

Utvrđeno je da je 83 funkcionera sa spiska sa Upravom za imovinu zaključilo ugovor o dodjeli kreditnih sredstava za rješavanje stambenih potreba, dok su u 13 slučajeva javnim funkcionerima dodijeljene određene stambene jedinice.

- Agencija je konstatovala da se jedno lice kojem su dodijeljena kreditna sredstva ne nalazi u evidenciji javnih funkcionera Agencije za sprečavanje korupcije - navodi se u saopštenju.

ASK ukazuje da na to da će svi javni funkcioneri koji se kreditno zaduže tokom tekuće godine biti u prilici da dostave podatke o realizaciji dobijenih sredstava do 31. marta 2020. godine.

Portal Analitika