Fudbal

Sutjeska preuzela lidersko mjesto nakon trijumfa u derbiju pod Goricom

Fudbaleri Sutjeske ostvarili su ubjedljivu pobjedu (4:1) u gostima u derbiju protiv Budućnosti.
Foto: RTVNK
Foto: RTVNK
Portal AnalitikaIzvor

Intenzivan meč obilježili su isključenje trenera Brnovića, dva autogola igrača domaćih Boljevića, oštri prekršaji i teža povreda defanzivca nikšićkog kluba.

Pobjedom je Sutjeska preuzela lidersku poziciju nakon 8. kola. Aktuelni prvaci sada imaju 17 bodova, jedan više od podgoričkog kluba.

buducnostsutjeska2Vođstvo gostima donio je Stefan Nikolić u 16. minutu na dodavanje Vučića, koji je izazvao mnogo problema odbrani Budućnosti. Uslijedio je dramatičan dio prvog poluvremena sa dva autogola Dejana Boljevića, u 34. i trećem minutu sudijske nadoknade pred odlazak na odmor.

Strijelac za Budućnost bio je Igor Ivanović u 35. minutu.

Trener domaćih Branko Brnović zaradio je isključenje nakon žestokih protesta nakon akcije u kojoj je Sutjeska duplirala prednost, smatrajući da je jedan njegov igrač fauliran.

buducnostsutjeska3

Iz prvog poluvremena treba pomenuti i težu povredu srpskog internacionalca u redovima Sutjeske Bojana Cigera, kojeg su pri rezultatu 2:1 iznijeli na nosilima sa terena.

Potop domaćina zaokružio je Damir Kojašević poslije deset minuta u drugom dijelu.

Pokušali su momci u plavo-bijelim dresovima da makar ublaže poraz, stvorili nekoliko prilika ali nisu bili koncentrisani u završnici napada.

 

Portal Analitika