Crna hronika

Presuda Moniki Jovanović 24. septembra

Završnim riječima tužioca i odbrane juče je u podgoričkom Višem sudu okončano suđenje protiv Nikšićanke Monike Jovanović, koja se tereti da je pomagala u pokušaju ubistva sprovodnika ZIKS-a Miloja Pekovića 25. marta 2016. godine. 
Viši sud u Podgorici
Viši sud u Podgorici
PobjedaIzvor

Predsjednica krivičnog vijeća, sutkinja Dragica Vuković zakazala je izricanje presude za 24. septembar.

Tužiteljka Maja Jovanović navela je da u cjelosti ostaje pri optužnici kojom se Jovanović tereti da je početkom marta 2016. godine sa umišljajem pomogla nepoznatim osobama u pokušaju ubistva šefa sprovodničke službe Pekovića i stavila im na raspolaganje pištolj nepoznate marke kalibra 9 mm, u koji je stavila municiju.

Prema stavu tužilaštva, upravo taj pištolj koristile su osobe koje su u Ulici Drugog crnogorskog bataljona u Podgorici sa umišljajem pokušale da ubiju Pekovića.

Sa druge strane, branilac Jovanović, advokat Sava Kostić, istakao je da bi jedina ispravna odluka suda bila oslobađajuća presuda jer se ni u ponovljenom postupku ništa nije promijenilo.

On je istakao da je Jovanović potvrdila da je dodirivala metke, navodeći da njegova branjenica nije mijenjala iskaz od prvog saslušanja.

Advokat Kostić istakao je i da je svjedok Vladimir Jovanović, bivši đever optužene, bez obzira što nijesu više u dobrim odnosima, ostao dosljedan svom iskazu iz ranijeg postupka, koji se podudara sa odbranom optužene.

Takođe, bivši muž okrivljene Aleksandar Jovanović, podsjetio je advokat Kostić, tokom svjedočenja u ponovljenom postupku kazao je da je riječi koje su snimljene putem mjera tajnog nadzora izgovorio kako bi isprovocirao optuženu.

Podsjećamo, Apelacioni sud je ukinuo prvostepenu presudu i vratio predmet na ponovno odlučivanje, a tom presudom Jovanović je bila oslobođena optužbi za predmetno djelo.

Portal Analitika