Region

Lančani sudar dva kamiona i kombija, vatrogasci rezali lim da oslobode vozača

Lančani sudar dva kamiona i kombija dogodio se jutros u 8 sati i 30 minuta na magistrali u blizini Trilja u Dalmaciji.
Lančani sudar dva kamiona i kombija, vatrogasci rezali lim da oslobode vozača
24 sata/IndexIzvor

Povrijeđen je jedan vozač kamiona. Njega su nakon rezanja lima izvukli vatrogasci te je prebačen u splitsku bolnicu, javlja Radio Dalmacija.

„Vozač je bio 'zarobljen' u toj smrskanoj kabini, nije mogao ni ruke izvući. Čekao je sigurno pola sata dok su vatrogascu rezali lim, nije to bilo lako odraditi. Kad su ga konačno izvukli vidjeli smo da su mu noge teško povrijeđene, jedna je izgledala posebno loše. Krvi je bilo posvuda. Bio je to strašan prizor. Muškarac je cijelo vrijeme bio pri svijesti jaukajući od bolova, a vatrogasci su se stvarno trudili što prije odraditi posao“, kazali su portalu „24 sata“ svjedoci teške saobraćajne nesreće u mjestu Ugljane nedaleko od Trilja u Dalmaciji.

U nesreći su, osim dostavnog kamiona u kojem je teško povrijeđen vozač, sudjelovala još dva teretna vozila i to putari koji su na toj dionici D60 'krpili' asfalt.

 

kamion-sudar3

 

Dostavni kamion trgovačkog lanca kretao se iz smjera Trilja. Prvo je desnom bočnom 'zakačio' kamion koji je bio parkiran uz put.

 

kamion-sudar4

 

Taj prvi udar potpuno je uništio bočnu stranu kamiona, odvalila su se vrata na suvozačevoj strani, a bočna strana teretnog prostora potpuno se smrskala.

 

kamion-sudar2

 

Vozač je nakon prvog udara prednjom stranom svom silinom udario u kamion koji je bio parkiran ispred njega. Od tog udara kabina je potpuno uništena prignječivši vozača unutra.

Na teren je odmah stigla i Hitna pomoć, a prema posljednjim službenim informacijama, vozač nije životno ugrožen.

Portal Analitika