Društvo

Marković na kraju posjete Nikšiću: Ovdje se vidi napredak na svakom mjestu

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković ocijenio je na kraju radne posjete Nikšiću da ta opština prati strateške razvojne politike Vlade koje su usmjerene na sveukupan razvoj zemlje i poboljšanje kvaliteta života njenih građana, te da u Nikšiću vidimo procvat investicija i državnih i iz privatnog sektora.
Foto: gov.me/B. Ćupić
Foto: gov.me/B. Ćupić
Portal AnalitikaIzvor

„Ovdje se vidi napredak na svakom mjestu i glavni pokazatelj jednog takvog trenda, bez obzira na neutemeljene kritike onih koji nijesu sposobni da prepoznaju rezultate, najvrjedniji je podatak da je u Nikšiću danas stopa nezaposlenosti ispod 13 odsto. A početkom 2016. godine je bila 22,8 odsto. Dakle, u Nikšiću se radi, u Nikšiću se zapošljava, u Nikšiću se puno radi na razvoju komunalne infrastrukture, na novim putevima, na vodosnabdijevanju, radi se na društvenoj i socijalnoj infrastrukturi – danas se u Nikšiću izgrađuje preko 1.000 stanova. Znači, ovdje imamo novi kvalitet, ovdje imamo ljude koji mogu da to isfinansiraju, a država preko svojih kapitalnih projekata ulaže više desetina miliona. Samo na rekonstrukciju regionalnog puta od Nikšića do Vilusa ili što smo uradili od Petrovića do Vraćenovića i naravno ulazak u proceduru gradnje novog puta od Cetinja preko Čeva do Nikšića potrošiće preko 50 miliona eura. Dakle, u Nikšiću imamo sjajnu situaciju, jedan ozbiljan tim, dobro partnerstvo Vlade i Opštine“ – rekao je premijer.

Premijer je pobrojao gradske projekte o kojima je danas razgovarao sa lokalnim rukovodstvom poput II fazu kanalizacionog sistema, rekonstrukcija gradskog fudbalskog stadiona za šta je Vlada izdvojila tri, a Fudbalski savez Crne Gore 1,5 miliona eura.

„Dakle, ovdje imamo ono što se dešava u Crnoj Gori, samo direktnije i vidljivije – razvoj, nova radna mjesta i u Nikšiću će se perspektiva za mlade ljude ne samo vidjeti nego i biti prepoznatljiva“ – zaključio je Premijer.

Premijer u Župi: Dajem riječ Vlada će obezbijediti sredstva za cio put

Predsjednik Vlade je prethodno zajedno sa ministrom sporta Nikolom Janovićem u Župi položio kamen temeljac za gradnju multifunkcionalnog igrališta uz Osnovnu školu „Dušan Bojović“. Tom prilikom mještanima je rekao da im daje riječ da će Vlada finansirati gradnju cijele dionice puta od Župe do Nikšića.

„Ovdje sam došao da vam dam riječ i da kažem da ću iza te riječi stojati sa svim svojim prijateljima i saradnicima i u Opštini i u Vladi: Nema djelimične rekonstrukcije puta. Cio put od 21 km mora biti urađen zbog potreba i po standardima vas koji živite ovdje. To je velika investicija, započeli smo je i završićemo je. Radićemo je po fazama, ali će pretežni dio finansijskog tereta snositi Vlada“ – rekao je predsjednik Marković obraćajući se građanima ispred Osnovne škole.

Premijer je istakao primjere da je više kompanija pokrenulo poslove u Župi i da to daje perspektivu ovom kraju.

„Dakle, sasvim je izvjesno da će se u Župi živjeti bolje, da će ovdje ljudi imati razloga ne samo da ostaju nego i da dolaze. Ovdje će mladi ostajati i zbog toga što danas pokrećemo gradnju terena za višenamjensku sportsku upotrebu zahvaljujući Ministarstvu sporta i ministru [Nikoli] Janoviću koji nije pokrenuo samo ovu investiciju ovdje nego još četiri slične investicije u Nikšiću“ – rekao je premijer Duško Marković.

Portal Analitika