Društvo

Petoro zatvorenika završili obuku za pomoćnog kuvara

Za pet zatvorenika koji izdržavaju kaznu zatvora u petak su dodijeljeni sertifikati o stečenom znanju na poslovima pomoćnog kuvara, nakon završene stručne obuke, saopšteno je iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.
Petoro zatvorenika završili obuku za pomoćnog kuvara
Portal AnalitikaIzvor

 “Završetak stručne obuke zatvorenika na poslovima pomoćnog kuvara je jedna od niza aktivnosti u saradnji UIKS-a i Njemačke nevladine organizacije „Help-Hilfe zur Selbsthlfe“. Takođe, dodatna oprema za kuhinju, nabavka traktora, plastenička proizvodnja i realizovana stručna obuka zatvorenika na poslovima rasadnika, proizvodnja betonskih blokova su projektne komponente zajedničkog Memoranduma o saradnji”, navodi se u saopštenju.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija je u saradnji sa nevladinom organizacijom „Help-Hilfe zur Selbsthlfe“, proširila kapacitete poljoprivredne i industrijske djelatnosti, sa čime je znatno postigla širenje radnih aktivnosti za zatvorenike u okviru zatvorskog sistema, a time i uspješniju rehabilitaciju i reintegraciju zatvorenika, kroz radni tretman.

 

Portal Analitika