Košarka

Barani otišli s terena i prekinuli meč (VIDEO)

Trener Mihailo Pavićević i stručni štab barskog Mornara odlučili su da povuku sa terena svoje igrače u trećoj četvrtini utakmice protiv Kluža tokom priprema u Rumuniji.
Foto: MN Press
Foto: MN Press
Telegraf / SportklubIzvor

Barani su sredinom trećeg perioda gubili sa 12 poena razlike jer je ekipa na čijoj klupi sjedi crnogorski trener Duško Vujošević vodila 58:46 u borbi za treće mjesto.

Igrači i stručni štab Mornara su tada, nezadovoljni suđenjem, odlučili da napuste parket.

Kluž je automatski pobijedio, nakon što je Mornar prvu četvrtinu završio s prednošću 20:18, a na poluvrijeme otišao sa minusom od pet poena, 40:45.

Mornar je već odigrao seriju pripremnih utakmica protiv Solnoka, Sloge, Crvene zvezde, FMP Železnika i Mege Bemaks.

U Rumuniji je prije večerašnjeg odigrao još jedan meč i to sa Partizanom, od kog je izgubio 77:60.

* * * * *

Iz barskog kluba su se večeras oglasili putem društvenih mreža i objasnili zašto su se odlučili za takav potez.

- Nažalost, u meču za 3. mjesto turnira u Klužu, meč protiv domaćina nismo mogli da odigramo do kraja zbog neshvatljivo grubih faula igrača rumunskog tima, koje su se sudije pravile da ne primjećuju. U jednom od takvih incidenata Derek Nidam je primio udarac u rebro neprimjeren ragbi utakmicama, zbog čega strahujemo kakvog je intenziteta njegova povreda. Kako su sudije tolerisale ovakvu igru domaćina, a imale srazmjerno obrnut kriterijum prema nama, trener Mihailo Pavićević odlučio je početkom drugog poluvremena da povuče ekipu s terena, kako ne bi u pripremnoj fazi rizikovali da ostanemo bez ključnih igrača na startu sezone - navodi se u saopštenju Mornara.

Portal Analitika