Turizam

Crna Gora magnet za svjetski džet-set

Crna Gora iz godine u godinu važi za jednu od najatraktivnijih turističkih destinacija. Netaknuta priroda, spoj planina i mora, luksuza i starog duha, jezera i kanjoni privlače turiste iz svih krajeva svijeta, među kojima se nalaze i brojne poznate ličnosti, glumci, pjevači, sportisti...
Crna Gora magnet za svjetski džet-set
Zilha Kalač
Zilha KalačAutorka
PobjedaIzvor

FILMSKE ZVIJEZDE

Prva u nizu koja je ovog ljeta doputovala u Crnu Goru bila je holivudska glumica Džesika Alba, a sa porodicom je odmarala u Tivtu. Do Crne Gore došla je iz Rima, a društvo na letu pravila joj je mlada crnogorska operska pjevačica Ivana Čanović.

„Na putu ka kratkom odmoru sa ovom predivnom, velikodušnom, nasmijanom, ljubaznom i super slatkom novom prijateljicom“, napisala je Čanović uz fotografiju objavljenu na Instagramu na kojoj je pozirala sa lijepom Džesikom.

Američka ljepotica je bila raspoložena i za slikanje sa osobljem tivatskog aerodroma, bez šminke i glamurozne odjeće, tipične za holivudske zvijezde.

„Holivudska zvijezda Džesika Alba vraća se kući puna lijepih utisaka o našoj zemlji! Neposredna, prirodna, skromna, kako to i priliči istinskim zvijezdama, fotografisala se sa našim kabinskim osobljem“, objavljeno je na stranici Montenegro erlajnza.

 

alba

 

Ljepotama Crne Gore nije odolio ni američki milijarder i osnivač Majkrosofta Bil Gejts koji je ovog ljeta sa suprugom Melindom i troje djece boravio u našoj zemlji. Porodica američkog magnata u Crnu Goru je uplovila luksuznom jahtom ,,Lejdi S“ koja je bila usidrena kod Kotora i Risna, nakon čega su se Gejtsovi uputili na Sveti Stefan, a potom i u Porto Montenegro. Gejts je posjetio i nekoliko lokacija na sjeveru naše zemlje, između ostalog i Most na Đurđevića Tari, a spustio se i atraktivnim zip lajnom. Nakon toga je bio na raftingu Tarom.

Usidrena ispred Starog grada Kotora, jahta je privlačila pažnju mještana i brojnih turista, ali je identitet porodice držan u strogoj tajnosti tokom čitavog boravka u Crnoj Gori. Prema nezvaničnim informacijama Pobjede, Gejtsovi su viđeni tokom kupanja kod Risna. Devedesetak metara dugačku jahtu na kojoj se odmarala porodica Bila Gejtsa pratio je manji brod sa helikopterom na palubi.

Očigledno oduševljeni ponudom naše zemlje, pogotovo Svetog Stefana, porodica Bekam je odlučila da i ove godine provede odmor u Crnoj Gori. Dejvid i Viktorija došli su sa sinovima Bruklinom, Romeom i Kruzom i ćerkom Harper, a tokom boravka svakodnevno su na društvenim mrežama objavljivali fotografije i video zapise sa krstarenja i egzibicija sa vodenim sportovima. Britanski mediji prenijeli su da su se Bekamovi, koji su inače poznati po skupim putovanjima, ponovo odlučili za ,,privatnost, očaravajući pogled, malo ostrvo Sveti Stefan i Crnu Goru koja je na dva sata od Velike Britanije“.

Opširnije u Pobjedi.

Portal Analitika