Ostalo

Vinjalesu pol, trkanje koštalo Rosija i Markesa

Vozač Jamahe Maverik Vinjales startovaće sa pol pozicije na Velikoj nagradi San Marina i Riminija, 13. trci ovogodišnjeg Moto GP šampionata.
Foto: MICHELIN Motorsport
Foto: MICHELIN Motorsport
Portal AnalitikaIzvor

Španac je na stazi „Marko Simonćeli“ došao do drugog pola ove sezone, prvog još od otvaranja sezone u Kataru.

Vinjales je u Mizanu kvalifikacije završio u vremenu od 1:32.265 minuta, sa nešto manje od tri desetinke prednosti u odnosu na senzacionalnog Pola Espargara, koji vozi za KTM.

Šampion Moto2 kategorije iz 2013. godine je tako sebi obezbijedio prvi startni red prvi put u karijeri od kako vozi za austrijski tim.

Njemu i Vinjalesu će se u prvom redu pridružiti Fabio Kvartararo iz Petronas Jamahe, koji je bio samo 11 hiljaditinki iza Espargara.

Kvalifikacije u Mizanu je obilježio i posljednji brzi krug miljenika domaće publike Valentina Rosija i branioca titule Marka Markesa.

Njih dvojica su se praktično trkali u samom finišu, vozač Repsol Honde je u jednom trenutku izašao van okvira staze, a to ih je i te kako koštalo.

Markes je morao da se nađe ispred Rosija da bi imao šansu da se bori za prvi krug, ali je bez nje ostao kada je napravio grešku, a pošto ga je Italijan pretekao.

Markes je na kraju mogao da se zadovolji petom pozicijom, dok je ‚Doktor‘ kvalifikacije završio dva mjesta iza njega.

Među prvom desetoricom našli su se Žoan Zarko, koji vozi za KTM, i dvojac Suzukija Aleks Rins i Đoan Mir.

 

Portal Analitika