Tenis

Đoković: Ne želim da propustim odrastanje djece zbog teniskih rekorda

Novak Đoković neće po svaku cijenu juriti rekorde u tenisu, izjavivši da su postoje važnije stvari od toga.
Đoković: Ne želim da propustim odrastanje djece zbog teniskih rekorda
Portal AnalitikaIzvor

Srpski teniser je ranije isticao da mu je cilj da prestigne Rodžera Federera po broju Gren slem titula. Nakon US Opena, Novak ima četiri trofeja manje od Švajcarca, a tri od Rafaela Nadala.

“Da li su rekordi važniji od vremena koje provedem sa porodicom? Da li su bitniji od mog zdravlja ili nekih drugih stvari? Nisu! Potpuno sam otvoren i sto odsto iskren oko svega, mnogo pričam sa suprugom oko toga svega, sa roditeljima, braćom, ljudima koji su mi bliski, jer želim da shvatim kako oni gledaju na sve to“, rekao je Đoković u intervjuu za CNBC.

On poručuje i da može da zamisli svoj život i bez tenisa.

“I da i ne. Mogu da zamislim zato što se ne bojim života bez tenisa. Srećnim me čini i mnogo drugih stvari, ali isto tako sam rekao i ne, zato što to i neće biti život bez tenisa i kada ne budem igrao, biću i dalje aktivan u sportu. Želim da imam svoju akademiju, da prenesem sva svoja iskustva novim generacijama koje stasavaju u Srbiji”, kazao je Đoković.

Prvi reket je trenutno u procesu rehabilitacije, a još uvijek je neizvjesno u kakvom stanju će odigrati finiš sezone s obzirom na nedavnu povredu ramena koja ga je mučila na US Openu.

Portal Analitika