Crna hronika

Svjedok: Dinića sam gledao sa Šaranovićem

Svjedok Nemanja Zec juče je u podgoričkom Višem sudu kazao da nije imao saznanja da je pripremana likvidacija Danilovgrađanina Slobodana Šaranovića kao ni da mu optuženi Milan Dinić o tome nikada nije dao neku informaciju.
Svjedok: Dinića sam gledao sa Šaranovićem
PobjedaIzvor

Zec je ovo saopštio na jučerašnjem suđenju Milanu Diniću koji se terete da je kao član kriminalne organizacije Alana Kožara planirao ubistvo Slobodana Šaranovića. Na prethodnom suđenju Šaranovićeva supruga, Gordana ustvrdila je da joj je muž saopštio da mu je prišao mladić sa južnjačkim naglaskom i predao mu telefon i pištolj kojim je trebalo da ga likvidira za nadoknadu od 100.000 eura. Taj mladić je Šaranoviću tom prilikom saopštio i da je nalog za njegovu likvidaciju dobio od Alana Kožara, a da je za sve znao i Nemanja Zec.

SAZNANJA - O pripremanju likvidacije Slobodana Šaranovića prvi put sam čuo kod tužioca – kazao je svjedok. On je naveo da je Dinića u nekoliko navrata gledao upravo u društvu Slobodana Šaranovića.

 - Gledao sam Sloba i Dinića zajedno. Sreo sam ih jednom u vožnji u džipu BMW, sive boje i čini mi se beogradskih tabli. Vidio sam ih i nekoliko puta ispred trafike. Ne znam da li je Dinić otvarao vrata od automobila Slobu ili mu je dodavao nešto – kazao je svjedok. Zec je juče objasnio da je Dinića znao preko njegovoe majke Zorice Dinić koja je skoro deceniju radila kao domaćica u kući njegove majke, a potom i u njegovom restoranu Porto kao pomoćni radnik. - Sa Dinjićem nikada nijesam razgovarao niti se družio. Vidio sam ga nekoliko puta dok je farbao ili vario ogradu – kazao je Zec.

On je naveo da je Zorica jednom prilikom došla kod njega i saopštila mu da napušta posao jer odlazi iz Crne Gore u Srbiju. Kao razlog iznenadne odluke je, kako je kazao svjedok, navela problem sa sinom Milanom, kod kojeg je našla pištolj i saznanja da je radio kao obezbjeđenje Slobodana Šaranovića. Kao dodatan razlog odlaska u Srbiju navela je i bolest ćerke. Uprkos insistiranja suda, Zec nije mogao da precizira kada mu je Zorica Dinić dala otkaz, pojašnjavajući da ima 200 radnika.

Svjedok je juče kazao da je Šaranovića poznavao dobro i da mu je jednom prilikom pomogao oko sređivanja dokumentacije za parcelu koju je Šaranović imao u blizini hotela ,,Splendid“ u Bečićima. Dodao je da Alana Kožara poznaje iz viđenja, jer je dolazio nekoliko puta u diskoteku ,,Trokadero“ koju je držao.

PRIGOVORI Specijalna tužiteljka Lidija Vukčević prigovorila je iskazu svjedoka, navodeći da je njegov iskaz neistinit jer nije saglasan sa meterijalnim dokazima i iskazom svjedoka Anđela Adžagića u pogledu bitnih činjenica. Pravni punomoćnik porodice pokojnog Šaranovića, advokat Željko Jočić je u cjelosti prigovorio iskazu ovog svjedoka jer je ,,očigledno dat sa namjerom da pomogne okrivljenom Diniću“. Sa druge strane, branilac Dinića, advokat Zoran Piperović je kazao da je svjedok Zec na suđenju iznio ključnu stvar, a to je da je vidio Dinića i Šaranovića zajedno.

On je najavio da će kao dokaz predložiti izjavu koju je Šaranović dao u Tužilaštvu, a u kojoj se navodi: ,,da niko nije imao namjeru da ga liši života i da mu tužilaštvo sjaše sa života“. Uslijedila je reakcija tužiteljke Lidije Vukčević koja je predočila sudu da se u spisima predmeta nalazi ta izjava Šaranovića ali da taj dokument ne ispunjava uslove da se koristi kao dokaz, a što je veoma dobro poznato i advokatu Piperoviću. Podsjećamo, Dinić je negirao članstvo u kriminalnoj organizaciji Alana Kožara i da je u decembru 2016. godine Slobodanu Šaranović vratio pištolj i telefon koje mu je ovaj dao na korištenje u sklopu angažmana nadgledanja okoline zgrade u Budvi, a u kojoj je Šaranović živio sa porodicom. Sljedeće suđenje zakazano je za 10. oktobar.

Portal Analitika