Politika

Koprivica: Rad Odbora iznad partijskih interesa

Na političkoj sceni, u ovom trenutku, najvažnije je da Odbor za reformu izbornog zakonodavstva nastavi da radi, ocjenjuju u CDT-u, koji ima ekspertsku ulogu u odboru. Ukoliko se to ne desi, Dragan Koprivica upozorava da bi politička scena pala na ispitu kod Evropske unije, ali i kod građana.
Koprivica: Rad Odbora iznad partijskih interesa
Portal AnalitikaIzvor

Iako je nakon jučerašnjeg okupljanja članova Odbora za reformu izbornog zakonodavstva ostalo neizvjesno ponovno, ta neizvjesnost ima ograničen rok trajanja. Dragan Koprivica iz CDT kao i ranije tako i sad upozorava da ovaj rad ne smije biti dovdeden u pitanje.

"Najvažnija stvar i najvažnija poruka je da ovaj Odbor mora da nastavi da radi. Ukoliko se to ne bi desilo crnogorska politička scena bi pala na svakom ispitu, pala bi na ispitu i kod EU jer smo juče imali priliku da čujemo njihovo očekivanje. Pala bi na ispitu kod građana i mislim da bi palo na ispitu i to malo demokartskih vrijednosti koje imamo u dražavi", rekao je Koprivica.

Nerad bi dakle mogao skupo da košta, a ceh za naplatu platili bi upravo političari jednako i oni iz vlasti i iz opozicije.

"Ovaj proces je jači od bilo kog parcijalnog interesa partijskog interesa bilo koje partije u opoziciji bilo koje partije na vlasti mislim da je on razlog za ovo što sad imamo da su mu kumovali i jedni i drugi vlasti od 23. avgusta odbijanjem da riješi problem, opozicija nije bila u stanju da se dogovori na koji nacin to treba da se prevaziđe," naveo je Koprivica.

Recept za prevazilaženje Koprivica lako ispisuje - lijek je zakazivanje sjednice Administarativnog odbora.

Sjednica Administrativnog odbora zakazana je za srijedu, na dnevnom redu.

Nema tačke koja bi podrazumijevala raspravu u vezi sa zahtjevom Aleksandra Damjanovića iz Posebnog kluba poslanika. No to što je nema ne znači da je neće ni biti jer ima tačke razno, a ona zna da donese i očekivano i neočekivano.

Portal Analitika