Muzika

Koncert "Break of Reality" u nedjelju na Skalinama

Koncert sjajnog američkog kamernog sastava Break of Reality održaće se 15. septembra na Skalinama, sa početkom u 20h.
Koncert "Break of Reality" u nedjelju na Skalinama
Portal AnalitikaIzvor

Koncert se realizuje u organizaciji Ambasade SAD i Sekretarijata za kulturu i sport, a u okviru manifestacije Podgoričko kulturno ljeto.

Break of Reality jedan je od prvih alt-klasičnih kamernih ansambala u svijetu. Njihov prepoznatljivi čelo rok zvuk objedinio je slušaoce klasične, rock i svjetske muzike. 2015. godine State Department proglasio je je članove sastava za muzičke ambasadore SAD.

Bend je osnovan 2003. godine na prestižnoj Eastman School of Music u Ročesteru. Kompozicije ovog sastava imaju milione slušalaca na platformama kao što su Spotify i Pandora Radio. Njihova obrada špice serije Game of Thrones bilježi preko 20 miliona pregleda na YouTube-u. Bend je objavio četiri albuma: The Sound Between (2006), Spectrum of the Sky (2009), Covers (2012), i Ten (2014).

Osim nastupa i stvaranja muzike Break of Reality učestvuje i u inicijativama vezanim za proces edukacije putem muzike. Grupa je posjetila stotine javnih škola širom svijeta, nastupajući zajedno sa studentima muzike i podstičući ih na novi način razmišljanja u muziciranju klasičnim instrumentima.

Portal Analitika