Politika

Jušković podnio krivičnu prijavu protiv Lekića i pet bivših stranačkih kolega

Predsjednik Demokratske stranke jedinstva (DSJ), Nebojša Jušković, podnio je danas Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici krivičnu prijavu protiv lidera Demosa Miodraga Lekića i pet bivših stranačkih kolega na čelu sa Radovanom Asanovićem.
Jušković podnio krivičnu prijavu protiv Lekića i pet bivših stranačkih kolega
Portal AnalitikaIzvor

U prijavi koja je podnijeta na osnovu odluke predsjedništva DSJ, navodi se da su Lekić, Asanović i još četiri lica izvršili više krivičnih djela među kojima su, kako se navodi, falsifikovanje dokumenata, dostavljanje lažne dokumentacije i davanje lažnih izjava.

– Krivičnu prijavu podnosim protiv Radovana Asanovića, Miodraga Lekića, Miljana Lauševića, Danijele Jovović, Ranka Miljanića i Rajka Lakovića zbog sumnje da su počinili više krivičnih djela iz Krivičnog zakona Crne Gore član 389, 412, 416, i to na način što su Upravnom sudu i drugim državnim organima dostavili lažnu dokumentaciju – Poslovnik o radu Skupštine DSJ, Sporazum o saradnji Demosa i DSJ od 29. marta 2015. godine i potvrdu od 15. marta 2018 godine – navodi se u prijavi koju je podnio Jušković, a koja je dostavljena medijima.

U prijavi se dalje ističe da su oni Upravnom sudu dali falsifikovana dokumentana o usmenoj raspravi 7. marta ove godine, ʼpriložili falsifikovani zapisnik sa sjednice Predsjedništva DSJ od 30. januara 2013. godine i zapisnik sa sjednice Glavnog odbora od 22. januara 2014. godineʼ.

– Takođe, Laušević, Jovović i Asanović dali su lažne izjave pred Osnovnim državnim tužilaštvom 18. februara 2019. godine – navodi se između ostalog u tužbi koju je potpisao Jušković.

1309juskovicdsj1309juskovicdsj2
Portal Analitika