Politika

Pavićeviću nijesu vjerovali Srbi u Srbiji i Crnoj Gori

Funkcioner Demokratskog fronta (DF) Spasoje Tomić reagovao je na izjave predsjednika Crnogorske stranke Vladimira Pavićevića, koje je Portal Analitika jutros prenio sa Javnog servisa.
Pavićeviću nijesu vjerovali Srbi u Srbiji i Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

https://portalanalitika.me/clanak/345204/pavicevic-niko-u-cg-nije-prevario-srbe-kao-mandic

On je ocijenio da je zanimljivo da predsjednik Crnogorske stranke pravi poređenja na način da kroz njih isplivava njegovo neznanje i nestručnost.

“Prvo, nazivajući predsjednika NSD-a ''lažnim Šćepanom Malim'', jer ako je neko lažni Šćepan Mali onda on nije ono što je Šćepan Mali bio– lažni car. Кada koristimo tu metaforu dovoljno je reći samo Šćepan Mali ili lažni car Šćepan Mali, jer svako u Crnoj Gori zna šta se pod tim podrazumijeva. Ovako, Pavićević je pokazao da se ne snalazi baš sa istorijskim poređenjima. Ipak, dobro je što je pomenuo Šćepana Malog. Zato što nije Andrija Mandić neko ko je došao u Crnu Goru ili se u nju vratio od nekud drugo, već u Crnoj Gori živi čitav život i vodi političku borbu u njoj oduvijek i on i njegova porodica koja je zbog toga podnosila mnoge žrtve. Vladimir Pavićević, baš kao i Šćepan Mali, dolazi  u Crnu Goru posle čitavog života odsustva i lažno se predstavlja kao političar. Ta naknadna briga za Crnu Goru, nekoga ko se na nju nije godinama osvrtao, sama po sebi govori da tu nisu čista posla”, istakao je Tomić u reagovanju dostavljenom Portalu Analitika.

On tvrdi da je evidentno da je “njegov zadatak da bude politički guru Demokratama i da vrši nadzor nad sprovođenjem emanacipatorske politike koja podrazumjeva i promociju LGBT ideološke matrice u Crnoj Gori, a želi da spriječi da srpski narod u Crnoj Gori dobije svoja prava i ravnopravan položaj sa ostalim narodima”.

“Zbog toga nije čudno što Pavićeviću smeta želja DF-a da se promjene djelovi ustava i da srpski narod u Ustavu Crne Gore dobije bolje mjesto i položaj. Ustavni patrotizam za koji se on zalaže je klasično antisrpstvo, što pokazuje i njegova posjeta, zajedno sa Demokratama, bivšem predsjedniku Hrvatske, Ivu Josipoviću, koji Oluju smatra za regularno i sjajnu izvedenu akciju a ne zločinom i pogromom srpskog stanovništva. To da li Srbi više vjeruju njemu, koji se druži sa onima koji slave Oluju ili Andriji Mandiću, koji odaje u Кrušedolu počast žrtvama toga zločina, nije teško pitanje”, rezonuje Tomić.

On smatra da “Vladimiru Pavićeviću nisu vjerovali ni Srbi u Srbiji niti mu vjeruju Srbi u Crnoj Gori”.

“Vjerovatno će u budućnosti pokušati, po onoj narodnoj – treća sreća, da se politikom bavi i u Republici Srpskoj, ubjeđujući ih kako će on više učiniti za njih nego oni koji su devedesetih godina dali živote da bi se ta srpska država uspostavila”. Abolirati Mila Đukanovića od odgovornosti za sve što je učinio srpskom narodu u Crnoj Gori a optuživati za njegova nepočinstva one koji mu se godinama suprotstavljaju i koji svoju politiku svjedoče tako što bivaju hapšeni, pritvarani i stavljani u montirane sudske procese, može samo neko ko je i u političkom i u ljudskom smislu isti kao Milo Đukanović. A to je upravo lažni političar Vladimir Pavićević”, zaključuje Tomić.

 

Portal Analitika