Društvo

JANOVIĆ: Crna Gora središte aktivnosti mladih iz regiona

Ministar sporta i mladih, Nikola Janović, otvorio je Regionalni trening za jačanje kapaciteta za dobitnike projekatau okviru Drugog RYCO Poziva za finansiranje projekata.
JANOVIĆ: Crna Gora središte aktivnosti mladih iz regiona
Portal AnalitikaIzvor

Ministar je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da se regionalni trening organizuje u Crnoj Gori i istakao da i na ovaj način potvrđujemo da je regionalna saradnja prioritet Crne Gore, a posebno u oblasti omladinske politike.

Vlada Crne Gore i Ministarstvo sporta i mladih od početka pružaju nedvosmislenu podršku funkcionisanju Regionalne kancelarije za saradnju mladih, kao do sada najvidljivijem produktu Berlinskog procesa.

U nevladinom i obrazovnom sektoru vidimo snažnog partnera, a isključivo zajedničkim naporima možemo da utičemo na stvaranje podsticajnog okruženja za aktivizam i mobilnost mladih“, naglasio je Janović.

Ministar je ukazao na značaj organizovanja petodnevne obuke koja predstavlja odličnu priliku za jačanje profesionalnih kapaciteta omladinskih organizacija i srednjih škola sa ciljem što kvalitetnije implementacije projekata za mlade.

„Uvjeren sam da ćete kroz ovaj trening dobiti šansu da udružite snage, ojačate međusobnu saradnju i partnerstva kroz politiku pomirenja, interkulturalizma, participacije i socijalne inkluzije mladih širom regiona“ – rekao je Janović.

Ministar jeomladinskim organizacijama i srednjim školama čestitao na dobijenojfinansijskoj podršci za realizaciju projekata i zahvalio se Regionalnoj kancelariji i Misiji OEBS-ana snažnoj podršci omladinskom sektoru u zemljama Zapadnog Balkana.

Portal Analitika