Region

Iza brutalne egzekucije Crnogorca u Novom Sadu krije se filmska krimi priča

Crnogorac Željko Bulatović (55) koji je ubijen je u ponedjeljak uveče u Novom Sadu bio je žrtva osvete, nezvanično saznaje "Blic" iz izvora bliskih istrazi. Bulatovićevu likvidaciju istražitelji dovode u vezu sa ubistvom Miroslava Lazarevića (32) u Istočnom Sarajevu koje se dogodilo prije tri godine a za koje su osumnjičeni sin ubijenog Željka, Aleksandar Bulatović (33) i njegov prijatelj Saša Vidović (37).
Iza brutalne egzekucije Crnogorca u Novom Sadu krije se filmska krimi priča
Portal AnalitikaIzvor

Republičko javno tužilaštvo Republike Srpske tereti Vidovića i Bulatovića da su 16. oktobra 2016. godine oko dva časa iza ponoći u klasičnoj sačekuši ubili Lazarevića nedaleko od njegove porodične kuće u Istočnom Novom Sarajevu.

Kako je "Blic" izvještavao, Okružni sud u Banjaluci za ovaj zločin proglasio je osumnjičene krivim i Vidoviću odredio kaznu zatvora u trajanju od 20 godina, a Bulatoviću od 19 godina ali je ovu presudu ukinuo Vrhovni sud RS i vratio slučaj na novo suđenje.

Optužnicom Vidović i Bulatović terete se za krivična djela teškog ubistva, izazivanje opšte opasnosti, nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja, te za krađu vozila.

Republičko tužilaštvo RS njih dvojicu tereti da su pripremili i organizovali ubistvo Lazarevića koga su prema navodima optužnice osumnjičeni presreli dok se vozio "golfom 7" kroz Beogradsku ulicu sa ukradenim džipom BMW X5 i prema njemu ispalili 24 hica iz automatske puške kalibra 7,62 milimetra.

Lazarević je pogođen sa više hitaca i na mjestu je ostao mrtav.

Ubrzo nakon ubistva džip za koji se sumnja da je korišćen prilikom likvidacije pronađen je zapaljen u Ulici aleja Lipa u Sarajevu.

Postoje indicije da je postojao i treći član grupe koji je učestvovao u mučkom ubistvu ali je njegov identitet do danas ostao nepoznat pošto su se osumnjičeni branili ćutanjem.

Suđenje osumnjičenima je nastavljeno prošle nedjelje a odbrana smatra da nije izveden nijedan dokaz koji upućuje da je Bulatović imao namjeru da ubije Lazarevića i da se o tome dogovarao s Vidovićem. Bulatović je na suđenju rekao da mu je žao što je Lazarević ubijen, ali da on sa tim zločinom nema nikakve veze.

- Ni na koji način nisam doprinio njegovoj smrti. Već tri godine sam zatočenik optužnice. Sa Lazarevićem sam bio u dobrim odnosima – tvrdi optuženi Bulatović.

Odbrana optuženog Vidovića nije iznijela završne reči i to će učiniti na sljedećem ročištu.

Podsjetimo, ubijeni Lazarević policiji je bio od ranije poznat, kao i njegov brat Savo Lazarevića koji je 2009. godine nađen mrtav pored svog džipa u šumi u Palama sa pištoljem u desnoj ruci i prostrijelnom ranom na glavi.

Tada se govorilo da se radi o samoubistvu. On je izdržavao trogodišnju zatvorsku kaznu u KPZ Foča zbog krađa automobila na području Istočnog Sarajeva, a kada je nađen mrtav bio je na zatvorskom dopustu.

Zbog dovođenja u vezu sa kriminalnom grupom iz Istočnog Sarajeva koja je krala auta Miroslav Lazarević je 2009. godine bio osuđen na tri mjeseca zatvora zbog iznude i još 5.000 KM novčane kazne.

Osuđen je jer je iznuđivao novac ljudima u zamjenu za vraćanje ukradenih vozila. Jedno vrijeme je bio je u bekstvu, a onda se predao policiji.

Novosadska policija i dalje traga za ubicom

Podsjetimo, Željko Bulatović ubijen je u Ulici Bate Brkića ispred broja sedam gdje je živio u iznajmljenom stanu u koji se doselio prije nepunih šest meseci. Komšije kažu da ga nisu poznavale ali da je bio uvijek srdačan u prolazu kada su ga sretali te da su ga zapamtili po "ijekavici" kojom je govorio a koja nije svojstvena za Novosađane.

Policija i dalje intenzivno traga za počiniocem ovog zločina koji je Bulatovića ubio na licu mjesta preciznim hicima iz pištolja tako da su ljekari Hitne pomoći koji su veoma brzo stigli na mjesto incidenta mogli samo da konstatuju smrt žrtve.

Portal Analitika