Društvo

Lazović će biti kažnjen zbog napada na navijače Crvene zvezde

Policijski inspektor Marko Lazović biće kažnjen zbog udaranja navijača “Crvene zvezde”, uoči košarkaške utakmice protiv “Budućnost” odigrane 17. aprila u Sportskom centru “Morača” - jer je utvrđeno da se ponašao u suprotnosti sa Kodeksom policijke etike.
Printscreen YouTube
Printscreen YouTube
Beta, Agencije, Vijesti Izvor

Odluku o tome kako će službenik Sektora kriminalističke policije biti sankcionisan, donijeće direktor Uprave policije Veselin Veljović. Marko Lazović je inače sin Veljovićevog pomoćnika Zorana Lazovića.

Veljoviću je predmet “Lazović” dostavljen nakon što je Etički odbor ocijenio da se taj inspektor ogriješio o Kodeks.

 „Etički odbor je donio mišljenje da je postupanje policijskog službenika L. M. u predmetnom događaju bilo suprotno Kodeksu policijske etike, usljed čega je Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije predmet dostavilo na dalje postupanje starješini Uprave policije”, saopšteno je Vijestima iz MUP-a.

Osim postupka koji je vodilo Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije, protiv njega se postupak vodi i u Osnovnom tužilaštvu.

To tužilaštvo ispituje jesu li on, službenik Uprave carina Amar Nuhodžić i službenik Agencije za sprečavanje korupcije Zoran Marković počinili bilo koje krivično djelo 17. aprila u SC “Morača”.

Lazović je te noći tukao navijača “Crvene zvezde”, a Nuhodžić, sin ministra unutrašnjih poslova, zalijetao se ka igračima beogradskog kluba prilikom ulaska u dvoranu, uoči zagrijavanja za meč.

Na snimcima podijeljenim na društvenim mrežama, vidi se kako mlađi Nuhodžić ulazi na teren sa sjedišta u parteru i da pljuje gostujuće igrače.

Nuhodžić se zbog ponašanja svog sina izvinio javnosti i navijačima.

Portal Analitika