Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Komora javnih izvršitelja: Nije tačno da je izvrštelj od notarke nezakonito pokušao da naplati novac

Komora javnih izvršitelja: Nije tačno da je izvrštelj od notarke nezakonito pokušao da naplati novac

Komora javnih izvršitelja saopštila je da nijesu tačni navodi da je budvanski izvršitelj Darko Rajković pokušao je nezakonito da naplati od notarke Branke Vuksanović dug od skoro pola miliona eura.
Komora javnih izvršitelja: Nije tačno da je izvrštelj od notarke nezakonito pokušao da naplati novac
Portal AnalitikaIzvor

U reagovanju se navodi da je postupak pokrenut zbog duga od oko 468.900,00 eura, sa zakonskom zateznom kamatom počev od dana 18.07.2014. godine, pa do konačne isplate ted a se postupak nije vodio protiv notarke već već prema Branki Vuksanović.

Bez obzira na sve, a naročito što izvršenje nije odredjeno protiv notarke već Branke Vuksanović, u cilju zaštite stranaka, kancelarija javnog izvršitelja Rajković Darka se obratila Notarskoj komori u cilju deponovanja sredstava na njihov račun, koja se aktom br.2330-1/19 od 22.08.2019 godine, saglasila da se sredstva sa notarskog računa za stranke uplate na njihov račun u depozit do konačnog okončanja situacije, što je i učinjeno.

Dakle, nisu tačne tvrdnje da je dug namiren od tuđeg novca jer je isti vraćen u depozit Notarskoj komori Crne Gore.

Izvršni dužnik Branka Vuksanović je podnijela i prigovor od 19.08.2019 koji je odbijen od strane Osnovnog suda u Kotoru i potvrdjeno rješenje o izvršenju javnog izvršitelja Rajković Darka.

Što se tiče zahtjeva notara da se blokira polovina njene zarade u skladu sa članom 103 ZIO, napominjemo da izvršni povjerioci isto nisu tražili svojim predlogom za izvršenje, pa samim tim javni izvršitelj nije mogao donijeti rješenje o izvršenju koje nije u skladu sa predlogom izvršnih povjerilaca.

Takođe se postavlja pitanje zakonitosti objavljivanja ispravke rješenja suda u Kotoru kojim se deblokiraju računi (koje nije ni blokirao ovaj Javni izvršitelj), jer ista nije pravosnažna, navodi se u reagovanju.

https://portalanalitika.me/clanak/344936/izvrsitelj-blokirao-notarki-sluzbene-racune-pa-oteo-tudi-novac

 

Portal Analitika