Politika

Demokrate traže vladu građanskog jedinstva

Na sastanku koji je zakazala predsjednica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković danas su došli predstavnicj Demokrata koji su javnosti predočili predlog opoziciji koji podrazumijeva formiranje Vlade građanskog jedinstva ili će bojkotovati izbore.
Demokrate traže vladu građanskog jedinstva
Portal AnalitikaIzvor

Sastanku prisustvuju predsjednica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković, predstavnici,SDP-a Raško Konjević i Ivan Vujović, lider Demosa Miodrag Lekić i Maja Vučelić, u ime URE Dritan Abazović i Miloš Konatar, a u ime Demokrata Danilo Šaranović i Branko Vuković. 

Demokrate traže formiranje Vlade građanskog jedinstva, na osnova Sporazuma o budućnosti u oojem bi jednu trećinu činili prestavnici vlasti, trećinu opozcije, a trećinu NVO sektora. Ukoliko se to ne prihvati predlažu bojkot izbora. 

Prije početka sastanka Danilo Šaranović je kazao da se zalažu za dosljednu primjenu Briselskog plana i da će se po potrebi održavati konsultativni sastanci predstavnika opozicije u odboru za sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva i da će se odbaciti sva rješenja u vezi izbornog i srodnog zakonodavstva koja su kreirana bez učešća opozicije. 

opozicioni-dogovor
Portal Analitika