Crna hronika

U Kakarickoj gori liječe i zavisnice od alkohola

Na tretmanu u ustanovi za smještaj i rehabilitaciju korisnika psiho-aktivnih supstanci na Kakarickoj gori trenutno se nalaze 42 korisnika. Iz te ustanove, na čijem je čelu Aleksandar Radinović, navode da su od osnivanja primili preko 600 klijenata, piše Dan.
U Kakarickoj gori liječe i zavisnice od alkohola
Portal AnalitikaIzvor

“Krajem 2015. godine otvorili smo posebanu organizacionu cjelinu za tretman zavisnica i time pružili mogućnost da žene koje imaju problem sa zavisnošću dobiju adekvatnu stručnu pomoć. Od otvaranja ovog sektora do danas primljeno je 20 klijentkinja i možemo naglasiti da do sada nismo imali povratnica, što upućuje da su žene istrajnije u odluci da riješe svoj problem. Ono što je u poslednje vrijeme dominantno jeste da sve više pomoć u javnoj ustanovi traže žene koje imaju problem sa alkoholom i to različite starosne strukture”, saopštili su iz ustanove.

Navode da pomoć kod njih mogu potražiti žene i muškarci koji imaju problem sa drogom, alkoholom i kockom.

“Proces tretiranja bolesti zavisnosti je kompleksan i dugotrajan, a tretman u ustanovi je fokusiran na psiho-socijalnu podršku kombinovanu sa različitim segmentima radno-okupacione terapije, sportskih aktivnosti i aktivnosti resocijalizacije, baziran na stručnom programu koji se sprovodi na grupnim i individualnim psihoterapijama. Tretman u ustanovi traje najmanje 12 mjeseci rezidencijalnog boravka, koji se sastoji iz tri faze i to adaptacija, rehabilitacija i resocijalizacija i 12 mjeseci nerezidencijalnog dijela tretmana kada su klijenti kućama i po pozivu stručnih lica dolaze na testiranje na prisustvo psihoaktivnih supstanci, kao i na grupne i individualne psihoterapije”, pojašanjavaju iz ustanove.

Portal Analitika