Košarka

Češka razbila Brazil

Košarkaši Češke su u dominantnoj predstavi savladali Brazil rezultatom 93:71 u drugoj fazi Mundobasketa u Kini.
Foto: FIBA
Foto: FIBA
Sportski portali Izvor

Aleksandar Aco Petrović nije danas imao odgovor na igru Čeha, koji su od samog starta utakmice bili u vođstvu i nisu ga ispuštali tokom čitave utakmice.

Tomaš Satoranski je bio pravi lider svog tima. Novi plejmejker Čikago Bulsa meč završio dva minuta ranije (selektor odlučio da ga odmori) i upisao 20 poena, sedam skokova i devet asistencija.

Nekadašnji as Crvene zvezde, Blejk Šilb meč je zbog povrede skočnog zgloba završio nešto ranije i ostaje da se vidi hoće li biti spreman za naredne bitke svoje reprezentacije.

Česi su imali još tri dvocifrena igrača – Patrika Audu, Ondreja Balvina i Jaromira Bohakiča koji su svi uredno učestvovali u građenju velike prednosti.

Što se tiče Brazilaca i oni su imali peh – Markinjos je takođe doživio povredu pred kraj utakmice i njegovo stanje je za sada nepoznato.

Brazilci nisu usporili češki pik end rol, loše su branili i šuteve, pa je poraz bio apsolutno zaslužen. Njihov najefikaniji pojedinac bio je Vitor Benite sa 12 poena, dok su po 11 imali Barbosa i Uertas.

Portal Analitika