Košarka

Crna Gora danas protiv Turske u borbi za olimpijske kvalifikacije

Računica za naše košarkaše u borbi za olimpijske kvalifikacije je jasna i nepovoljna - trijumf nad Turskom, danas (13.30h) u Donguanu u meču za plasman od 17. do 32. mjesta na Mundobasketu, je gotovo izvjesno potreban da bi se osigurale olimpijske kvalifikacije.
Foto: KSCG
Foto: KSCG
Arena/PobjedaIzvor

U grupi u Donguanu ,,crveni“ moraju da se plasiraju na neku od prve dvije pozicije, a to garantuju trijumfi u duelima sa Turskom i Japanom. Eventualni poraz danas bi šanse za neko od prva dva mjesta u grupi sveo na puku teoriju, sa malom vjerovatnoćom (da Japan ubjedljivo pobijedi favorizovani Novi Zeland, pa da naši košarkaši takođe ubjedljivo savladaju Japan u ponedjeljak). Realnost je - Crnoj Gori ,,igra“ samo pobjeda protiv izrazitog favorita u današnjem meču.

Sa druge strane biće Turska, koja je protiv aktuelnog prvaka, selekcije SAD, igrala produžetak, ispustila veliki trijumf banalnim greškama, a potom emotivno istrošena izgubila i od Češke...

- Došli smo u situaciju da u meču za plasman igramo protiv selekcije koja je bila jedan od favorita za četvrtfinale. Turska ima izuzetan sastav, a definitivno je taj poraz od Amerikanaca, nesrećan poraz poslije promašena četiri slobodna bacanja pa nesportskog faula u završnici, uticao da indisponirani odigraju taj meč sa Češkom. Izgubili su, ispali iz računice za drugu grupnu fazu. Turska je potpuno neplaniran protivnik i ubjedljivo najkvalitetnija ekipa u donjem dijelu Svjetskog prvenstva - rekao je selektor Zvezdan Mitrović.

ŠTA MORAMO BOLJE

Igrači su svjesni situacije i računice, tako se i pripremaju - da igraju na pobjedu...

- Moramo pobijediti, ali biće to jako teško. Oni će biti apsolutni favorit, imali smo jedan susret u Ankari baš sa ovom selekcijom Turske tokom kvalifikacija za ovaj šampionat. Dominantna su ekipa izuzetno kvalitetnih igrača, a mi ćemo probati da pružimo sve od sebe, da odigramo dobru partiju - dodao je Mitrović.

Eventualni oporavak plejmejkera Nikole Ivanovića mnogo bi značio Crnoj Gori, ali je njegov nastup pod znakom pitanja.

Portal Analitika