Crna hronika

Tvrdi da je iz nehata pucao u sugrađanina

Rožajac Bakir Matović (40) juče je na ponovljenom suđenju u Višem sudu u Bijelom Polju kazao da je 26. novembra 2012. godine u Rožajama iz nehata pucao u sugrađanina Esada Ramovića (35). Proces vodi sudija Šefkija Đešević.
Ilustracija: Dan
Ilustracija: Dan
PobjedaIzvor

Matoviću se ponovo sudi jer je vijeće prihvatilo njegov zahtjev. On je bio nedostupan crnogorskim pravosudnim organima i odnedavno se nalazi u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

Optuženi je u odbrani ispričao da je njegov prijatelj Ersan Redžepović (28) dva dana prije pucnjave imao konflikt sa Ramovićem. Redžepović ga je, kako je naveo, pozvao i saopštio mu da mu Ramović prijeti. Matović je u odbrani kazao da se na kružnom toku u Rožajama sreo da Ramovićem i da su obojica izašla iz vozila. Prema verziji optuženog, Ramović je krenuo prema njemu sa pištoljem i metalnom šipkom i tada su počeli da se „otimaju“ i oružje je ispalo. U njihovoj neposrednoj blizini bio je i Redžepović prema kojem je, kako tvrdi optuženi, pojurio Ramović držeći metalnu šipku. Matović navodi i da se u tom momentu sagao i dohvatio pištolj te i da je pucao dva puta u vazduh i tri hica ispalio prema Ramoviću,  tvrdeći da je to uradio iz nehata.

Jučerašnjem suđenju nije prisustvovao Ramović, koji je na prethodnom ročištu dao iskaz, a koji je prema kazivanju njegovog punomoćnika advokata Radovana Obradovića, paralizovan u Luksemburgu.

Prvostepenom presudom Višeg suda u Bijelom Polju Matović je zbog krivičnog djela ubistvo u pokušaju osuđen na četiri godine zatvora, ali je Apelacioni sud preinačio presudu na pet godina. Matović se tereti da je u saizvršilastvu sa sugrađaninom Redžepovićem koji je pravosnažno osuđen na dvije godine zatvora, 26. Novembra 2012. pokušao da ubije sugrađanina Esada Ramovića (35). U optužnici stoji da je, Matović ispalio pet hitaca, od kojih su ga tri pogodila u karličnu kost, vrat i kičmu, nanoseći mu tešku povredu.

Portal Analitika