NATO

U Avganistan stigli 27 crnogorskih vojnika

Pripadnici XI kontingenta Vojske Crne Gore u misiji „Odlučna podrška“ (Resolute Support) , njih 27, stigli su u Avganistan, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.
U Avganistan stigli 27 crnogorskih vojnika
Portal AnalitikaIzvor

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Dragutin Dakić tokom ispraćaja vojnicima je poželio uspješno ispunjavanje zadataka i častan povratak. 

„Pred Vama jeste složen zadatak i od Vas očekujemo da opravdate već stvorenu sliku o našem vojniku u međunarodnom okruženju i da se trudite da postignete još bolje rezultate, pri tome razumijevajući različitosti  i poštujući običaje drugih“, istakao je Dakić. 

On je, obraćajući se vojnicima, naglasio da je u svemu tome izuzetno važna podrška porodica, koje će u njihovom odsustvu imati podršku Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore. 

Komandant XI kontingenta, kapetan Danko Kovačević kaže da su vojnici prošli šestomjesečnu zahtjevnu obuku i naglasio da je izgrađen čvrst vojnički kolektiv koji karakterišu stabilni međusobni odnosi i povjerenje, koji su potrebni da se odgovori na sve izazove.

„Sa sigurnošću mogu da kažem da će svaki pripadnik kontingenta dosljedno i profesionalno obavljati zadatke i opravdati ukazano povjerenje, onako kako to dolikuje pripadnicima Vojske CG, promovišući vrijednosti naše vojske koje proističu iz patriotizma, vojne tradicije i moralnog nasljeđa “, kazao je kapetan Kovačević. 

Pripadnici XI kontingenta u misiji „Odlučna podrška“ biće šest mjeseci.  

11kontigentavganistan11kontigentavganistan211kontigentavganistan311kontigentavganistan5
Portal Analitika